BERGBEZINKBASSIN ROTHEM

Herinrichting rotonde Witte Hoek

Let op!

De planning is onder voorbehoud. Deze is namelijk afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals het weer.

Tijdelijk vervallen haltes en inzet pendelbus

Tijdens de werkzaamheden op 21 en 22 november kan lijnbus 30 niet de gebruikelijke route rijden. Daarom vervallen tijdelijk een aantal haltes en rijdt een pendelbus tussen rotonde Witte Hoek en station Meerssen. Lees meer op de website van Arriva.

AFSLUITING ROTONDE WITTE HOEK IN ROTHEM

Rotonde Witte Hoek één dag langer dicht

Update: 22 november

Sinds dinsdagochtend 21 november voeren we asfaltwerkzaamheden uit op rotonde Witte Hoek in Rothem voor de herinrichting van deze rotonde. We blijken meer tijd nodig te hebben dan gedacht. Daarom is de rotonde één dag langer dicht. Autoverkeer moet tot donderdagavond 23 november 19.00 uur rekening houden met omleidingsroutes. We maken het mogelijk dat de bus (lijn 30) wel door kan gaan. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen ook door.

Rotonde Witte Hoek in Rothem dicht voor autoverkeer op 21 en 22 november

Geplaatst op 9 november 2017

In de zomer van 2014 werd de Ambyerweg in Rothem gereconstrueerd. Rotonde Witte Hoek werd toen nog niet aangepast, omdat de aanleg van een bergbezinkbassin nog in het verschiet lag. Het aanleggen van het bergbezinkbassin (en het aansluiten daarvan op het rioolstelsel) is inmiddels ver gevorderd. Nu kan ook de rotonde een nieuwe inrichting krijgen. Daarom vinden er asfalt- en bestratingswerkzaamheden plaats.

Rotonde dicht voor autoverkeer op 21 en 22 november

Van dinsdagochtend 21 november 06.00 uur tot woensdagavond 22 november 19.00 uur is rotonde Witte Hoek volledig afgesloten voor autoverkeer. We verwijderen dan het oude asfalt van de rotonde en brengen nieuw asfalt en nieuwe wegmarkeringen aan.

Omleidingsroutes

Autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van rotonde Witte Hoek. Daarom gelden op 21 en 22 november de volgende omleidingsroutes:

  • Vanuit Rothem richting A2/A79: Klinkenberg, Tussen de Bruggen, Parallelweg, Herkenberg, Houthemerweg, A79.
  • Vanuit Meerssen naar Rothem: Sint Josephstraat, Proost de Beaufortstraat, Tussen de Bruggen, Klinkenberg.
  • Vanuit de Beatrixhaven naar Rothem: Fregatweg, Oude Rijksweg, Bunderstraat, Maastrichterweg, Sint Josephstraat, Proost de Beaufortstraat, Tussen de Bruggen en Klinkenberg.
  • Vanuit Nazareth naar Rothem: Weert, Fregatweg, Oude Rijksweg, Bunderstraat, Maastrichterweg, Sint Josephstraat, Proost de Beaufortstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Tussen de Bruggen, Klinkenberg.
(Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel doorgaan. 

Nieuwe bestrating

Het fietspad rondom de rotonde voorzien we van nieuwe bestrating. Dit werk voeren we in etappes uit. Fietsers moeten tot eind november rekening houden met enige hinder. Voetgangers moeten alleen extra opletten als we de voetgangersoversteek onderaan de Klinkenberg opnieuw bestraten. Verder blijven de stoepen zoals ze zijn. 

Hinder voor omwonenden

Omdat we werken met machines en materieel moeten omwonenden rekening houden met geluids- en trillingshinder. Daarnaast kan ook vrachtverkeer hinder opleveren. Tijdens de asfaltwerkzaamheden zijn woningen en bedrijven rondom de rotonde te voet bereikbaar. Het AVIA-tankstation aan de rotonde blijft, via de Ambyerweg, bereikbaar voor auto's.

Situatie na de herinrichting

We richten de rotonde opnieuw in. Dat houdt in dat de wegmarkeringen na de herinrichting anders zijn. In de nieuwe situatie hebben fietsers voorrang en rijdt bromverkeer op de autorijbaan.

Fotografie: Fred Berghmans