AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Verkeerssituatie vanaf woensdag 24 mei 2017

Aangepaste ingebruikname knooppunt Europaplein

Plannen is passen en meten, dat blijkt ook weer bij de ombouw van knooppunt Europaplein. Door de vele regen in de voorbije weken heeft een deel van de nieuwe wegfunderingen méér tijd nodig om tot rust te komen. Dat geldt vooral voor afrit 54 vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer. Vanaf woensdag 24 mei 2017 nemen we de afrit definitief in gebruik.

Wees alert, kies tijdig de juiste richting

 • Let goed op de borden, en
 • rijd niet op de automatische piloot
 • Zet uw navigatiesysteem uit
 • Let ook extra op het (onverwachte) rijgedrag van anderen

English - Deutsch - Français

Opgelet: definitieve afsluiting tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein

Sinds zondag  9 april rijdt alle verkeer door de tunnel. De tijdelijke autoweg (N2) – oftewel de President Rooseveltlaan - tussen Geusselt en Europaplein gaat tegelijkertijd definitief dicht voor noord-zuid verkeer (en vice versa). Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper.  

Kijk en rijdt u mee?

De belangrijkste rijroutes en borden waar u op moet letten, ziet u ook in de film over de werking van de tunnel. Bekijk de film hieronder of ga naar onze speciale tunnelpagina en lees meer over de Koning Willem-Alexandertunnel

Ezelsbruggetje

Komt u over de snelweg en wilt u naar Maastricht of de regio? Dan geldt voor zowel verkeer vanuit het zuiden als noorden dezelfde vuistregel: rechts aanhouden voor regio en stadscentrum. U maakt géén gebruik van de tunnel!

Rijroutes op kaart

Rijroutes Europaplein vanaf woensdag 24 mei Rijroutes Europaplein vanaf woensdag 24 mei
Rijroutes bij Geusselt Rijroutes bij Geusselt

VERKEERSSITUATIE A2 MAASTRICHT

Update 15 mei 2017

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Let dus goed op de borden en zet uw navigatie uit. 

Vroegtijdig splitsen van verkeer

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer (N2), splitst al vroegtijdig van elkaar. Dat gebeurt op de volgende plekken:
 • Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
 • Komende vanuit Luik: bij aansluiting 55 A2 (Randwyck)

Keuzelocaties in beeld

Keuzelocatie richting zuiden Keuzelocatie richting zuiden
Keuzelocatie richting noorden Keuzelocatie richting noorden

Nieuwe benamingen op de borden

Op de verkeersborden staat ook nieuwe benamingen. Zorg dat u weet waar ze voor staan:
 • Maastricht-Centrum Noord: naar het stadscentrum via de Noorderbrug (noordkant van de stad)
 • Maastricht-Centrum Zuid: naar het stadscentrum en Avenue Céramique/Limburglaan via de John F. Kennedybrug (zuidkant van de stad)
 • Maastricht Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad (afrit 52 A2 en de Nieuwe Limmelderweg zijn sinds de zomer 2014 in gebruik door verkeer)
 • Maastricht Zuid: voor azM/MUMC+, MECC en de zuidkant van de stad

Update 15 mei: rijroutes voor lokaal verkeer

De Koning Willem-Alexandertunnel is sinds zondag 9 april 2017 volledig in gebruik. Het lokale verkeer gaat nu definitief ondergronds door:
 • Verkeer vanuit Eindhoven/Heerlen richting Maastricht Centrum-Zuid en Cadier en Keer rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt aan het eind van de tunnel afrit 54 naar de John F. Kennedysingel.
 • Verkeer vanaf Noorderbrug/Viaductweg en Terblijterweg richting zuiden rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt voor de richtingen Maastricht Centrum-Zuid of Cadier en Keer aan het eind van de tunnel afrit 54 (naar de John F. Kennedysingel). Wilt u verder naar Maastricht-Zuid of Luik? Volg dan de A2.
 • Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel richting noorden rijdt via de nieuwe oprit naar de N2-tunnelbuis. Voor Maastricht Centrum-Noord of Berg en Terblijt neemt u aan het eind van de tunnel afrit 53 naar Geusselt. Voor Eindhoven/Heerlen blijft u de A2 volgen.
 • De oprit vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting Luik is sinds zondag 9 april weer open voor verkeer.
 • Afrit 54 voor verkeer vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer (John F. Kennedysingel) nemen we vanaf woensdagochtend 24 mei in gebruik.