TIJDELIJKE BRUG PRINSENLAAN-REGENTESSELAAN

Geplaatst op 22 augustus 2011

Ter hoogte van de Regentesselaan en de Prinsenlaan wordt een tijdelijke brug  voor voetgangers geplaatst. Fietsers moeten afstappen en de fiets aan de hand meenemen. De tijdelijke brug zal de huidige voetgangersoversteek vervangen.

auto

Wat zijn de gevolgen voor het verkeer?  • Tijdens het weekend van 3 en 4 september zal de N2 worden afgesloten wegens rioleringswerken. De N2 blijft afgesloten van zondag 4 september om 10u30 tot en met maandag 5 september om 06.00 uur voor de werken aan het middensteunpunt. In zuidelijke richting zal een rijstrook open blijven. In noordelijke richting daarentegen zal de N2 waarschijnlijk helemaal worden afgesloten. Bovendien wordt ook de t-splitsing van de Prinsenlaan-Regentesselaan afgesloten voor verkeer.
  • Tussen 5 en 18 september zal de toerit oostzijde, vanuit Akersteenweg richting Noorden, worden afgesloten. Er wordt een omleidingsroute voorzien via de Oeslingerbaan.
  • Bij het inhijsen van de brugdekken in de nacht van 29 op 30 september en de nacht van 30 september op 1 oktober zal een rijstrook per richting worden afgesloten. Er worden verkeersstops ingesteld van max. 15 minuten. Men kan dit vermijden door gebruik te maken van de adviesroute die wordt aangegeven (Terblijterweg – Vijverdalseweg – Akersteenweg).
  • De voetgangersoversteek blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden

Wat en wanneer?

Vanaf begin september vinden verschillende voorbereidende werkzaamheden plaats, waaronder de bescherming van het riool. De werkzaamheden voor het plaatsen van het middensteunpunt van de brug vinden niet meer plaats in het weekend van zaterdag 3 september tot en met maandagochtend 5 september, maar verschuiven, mogelijk naar het eerste weekend van oktober. Rond vrijdag 2 september beginnen wel de werkzaamheden voor het westelijk (Prinsenlaan) steunpunt. Naar verwachting wordt op maandag 5 september gestart aan de oostzijde (Regentesselaan). De werkzaamheden voor beide steunpunten duren ongeveer twee weken en vinden voornamelijk overdag plaats. De steunpunten zelf worden dan ook geplaatst. Omstreeks eind september zijn de pijlers en de trappen aan de beurt. Het loopgedeelte van de brug, de zogenaamde brugdekken, wordt volgens huidige inzichten begin oktober aangebracht. Dit gebeurt gedurende één of twee nachten, afhankelijk van de voortgang van werkzaamheden.