TUNNELBOUWERS AAN HET WOORD

Meer tunnelbouwers aan het woord

Martijn is niet alleen verantwoordelijk voor het grond- en aanvulwerk in het noordelijke deel van de N2-Bouwkuip... Martijn is niet alleen verantwoordelijk voor het grond- en aanvulwerk in het noordelijke deel van de N2-Bouwkuip...
...maar ook in de Geusselt-bouwkuip ...maar ook in de Geusselt-bouwkuip

MARTIJN VOGELS - UITVOERDER COMBINATIE MORE

Geplaatst op 12 december 2014

“Ik heb het prima naar mijn zin hier in Maastricht”, vertelt Martijn Vogels, uitvoerder bij de combinatie MORe (More Ooms Rasenberg equipment), één van onderaannemers bij A2 Maastricht. De mannen van MORe zijn verantwoordelijk voor het grond- en aanvulwerk op en rond de tunnelbuizen. Het werkgebied van Martijn strekt zich uit van wanden-dak constructie tot en met Geusselt-Noord. Een logistieke uitdaging, die veel afstemming vereist met collega’s uit andere teams. “En dat maakt het nu net zo leuk”, vertelt Martijn. “Elke woensdagochtend hebben we een gezamenlijk uitvoerdersoverleg. Dat is heel nuttig, maar de dagelijkse onderlinge afstemming is nog véél belangrijker. Als er een probleem is, stappen we meteen op elkaar af”. Gesloten deuren kennen ze niet in keet Geusselt, waar Martijn dagelijks te vinden is. “Af en toe wordt er stevig gevloekt, maar daarna drinken we net zo makkelijk een kop koffie met elkaar. In de bouwwereld moet je daar tegen kunnen”. 
De meeste aandacht van Martijn gaat uit naar veiligheid, want vooral het aanvullen tussen tunnel -en bouwkuipwanden is een moeilijke klus: “dat is een krappe ruimte en je moet vooraf goed uitkienen welk materieel je het beste kunt inzetten. De mannen moeten aan het einde van de dag gezond en wel thuiskomen”. Grote ongelukken zijn er niet geweest in de tijd dat Martijn bij A2 Maastricht werkt. En daar is hij nog wel het meest tevreden over. Net als de samenwerking met de A2-School. “Soms is het een uitdaging om die jongens te begeleiden. Maar als je dan merkt hoeveel zelfvertrouwen sommigen na een tijdje opbouwen maakt dat alles goed!”.
Het aanvulwerk tussen tunnel- en bouwkuipwanden is een logistieke uitdaging Het aanvulwerk tussen tunnel- en bouwkuipwanden is een logistieke uitdaging
Zijn MORe-collega’s zitten verspreid van Europaplein tot en met Kruisdonk. Van tijd tot tijd gaan ze samen een hapje eten in Maastricht. “Dat is belangrijk, want zo zorg je ervoor dat de onderlinge banden weer worden aangehaald”. De meesten komen uit Brabant, een ideale uitvalbasis voor projecten door heel Nederland. Martijn woont in Geldrop en reist dagelijks op en neer. “Wij beginnen al heel vroeg in de ochtend. Dan heb je geen last van files. Als alles meezit, reis ik in zo’n drie kwartier van Eindhoven naar Maastricht”. Vanaf februari wacht de volgende uitdaging op hem, bij het Centraal Station in Utrecht. En dat betekent dat hij opnieuw binnen een comfortabele reisafstand aan de slag gaat.