TUNNELBOUWERS AAN HET WOORD

Meer tunnelbouwers aan het woord

Patrick bewaart goede herinneringen aan de speciale storten, zoals hier, onder het autoviaduct bij de John F. Kennedysingel... Patrick bewaart goede herinneringen aan de speciale storten, zoals hier, onder het autoviaduct bij de John F. Kennedysingel...
...en onder de Scharnerwegbrug ...en onder de Scharnerwegbrug
Maar ook de stort van de wanden onder de wanden-dakconstructie was een heuse uitdaging Maar ook de stort van de wanden onder de wanden-dakconstructie was een heuse uitdaging

Bekijk een betonstort

Collega Bjorn Vink maakte een timelapse film van de stort van het voorlaatste tunneldak, moot 68. Zo krijgt u een goed beeld van een betonstort. Klik op de afbeelding hieronder om het filmpje te bekijken.
In de bouwkuip van de A2-tunnel was het altijd razend druk. Veiligheid was en blijft een topprioriteit! In de bouwkuip van de A2-tunnel was het altijd razend druk. Veiligheid was en blijft een topprioriteit!

PATRICK DELAMBOIJ, UITVOERDER BIJ DE COMBINATIE EUROPOMP/LOOS

Geplaatst op 12 december 2014

Tunnelwanden: die zijn het pakkie-an van Patrick Delamboij, uitvoerder bij de combinatie Europomp/Loos, waarvan de hoofdvestiging in Nuth ligt. Het onderdeel Europomp levert de betonpompen, Loos levert de mensen. Twee jaar geleden is hij bij A2 Maastricht gekomen, in eerste instantie alleen voor de stort van de tunnelwanden zelf. Maar dat werd al snel meer:  "uiteindelijk deed ik alles wat met de stort te maken had. Van het uitzoeken van het juiste betonmengsel, coördinatie tijdens de stort en alles wat daar tussen in zit". Op alle niveaus en vakgebieden moest hij mee kunnen praten, van uitvoerders en werkvoorbereiders tot en met hoofduitvoerders.
Betonstorten is hard werken. Want er komt méér kijken bij een stort dan alleen maar beton in de bekisting storten. "Tijdens de stort moet het beton voortdurend verdicht worden met een trilnaald. Dat is zwaar en arbeidsintensief werk. En een paar uur na afloop van de stort moet de bovenzijde van het beton worden geschuurd, zodat de structuur verbetert", aldus Patrick. Ook de transportroute was een uitdaging, want beton moet binnen twee uur na productie worden gestort. "De route moest zo kort mogelijk zijn, anders konden we het beton niet op tijd storten. Dat was een heel gepuzzel. Een betonmixer die in een file terechtkomt: dat kun je niet hebben". 
Voor de stort van de ruwbouw van de A2-tunnel reden betonmixers af en aan. Voor de stort van de ruwbouw van de A2-tunnel reden betonmixers af en aan.
"Een stortploeg bestaat uit acht mensen. Dat moet een team zijn dat altijd voor elkaar klaar staat", vertelt Patrick. Hij zocht ze zelf uit, via UWV en uitzendbureau's. "Ik weet al snel of iemand geschikt is voor het zware werk en heb in de voorbije twee jaar heel wat mensen opgeleid. Dat geeft veel voldoening". Ook de stagiairs van Avenue2 moesten er aan geloven. "Ik heb ze allemaal met de trilnaald aan het werk gezet, jongens én meisjes. Ook een HBO'er moet uit eigen ervaring weten hoe zwaar het werk is".
Betonstorten is hard werken. Patrick zocht zijn team zelf uit, via UWV en uitzendbureaus Betonstorten is hard werken. Patrick zocht zijn team zelf uit, via UWV en uitzendbureaus
Patrick was altijd als eerste aanwezig op de dag van een stort en vertrok als laatste, ná het schuren. Dat leverde af en toe lange werkdagen op, tot in de nacht, want niet elke stort verliep volgens planning. "Er kan zóveel fout gaan. Bijvoorbeeld stroomuitval, een betonmixer of -pomp die stuk is of obstakels die in de bouwkuip liggen. Noem maar op. Ik heb tussen de 900 en 1000 wanden gestort en dan kan het niet anders dat er ook weleens iets niet volgens planning verloopt. Maar we losten het altijd samen op". Over de samenwerking is Patrick dan ook heel tevreden. "We hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen: kwaliteit en veiligheid". Uit veiligheidsoverwegingen nam de hele stortploeg eten en drinken mee naar de werklocatie. "In een bouwkuip waar zoveel mensen tegelijkertijd aan het werk zijn, zit een ongeluk letterlijk in een klein hoekje. En veiligheid gaat vóór alles".
Twee weken geleden heeft hij zijn laatste wand gestort. Aan het einde van de stort is hij nog één keer naar boven geklommen om over de bouwkuip uit te kijken. "Toen heb ik wel een traantje weggepinkt", aldus Patrick. "Zo'n groot project, dat maak je niet meer zo gauw mee". Voor de combinatie Europomp/Loos zit het betonwerk er vooralsnog op. Maar er staat nog méér betonwerk op stapel, binnen en buiten de bouwkuip. Patrick wil er graag weer bij zijn. Want zijn ambities zijn wakker geschud: "in Nederland staat over een paar jaar nog heel wat betonwerk op stapel. Ik woon een kwartiertje rijden van Maastricht, maar heb de afgelopen twee jaren amper tijd thuis doorgebracht. Dan maakt het weinig uit of ik in het zuiden of noorden aan het werk ben. Ik heb hier laten zien wat ik kan en die kennis wil ik blijven toepassen".
Fotografie: Reen van Beek en Bjorn Vink