EUROPAPLEIN

Alle A2-werkzaamheden ten zuiden van de Voltastraat
Rijrichtingen bij knooppunt Europaplein na realisatie van de A2-tunnel Rijrichtingen bij knooppunt Europaplein na realisatie van de A2-tunnel

Rijroutes na realisatie A2-tunnel

Bent u benieuwd naar de rijroutes na realisatie van de A2-tunnel? Klik dan hier voor filmpjes van de rijroutes via Europaplein, Geusselt en Kruisdonk
Dwarsdoorsnede tunnelbuizen Dwarsdoorsnede tunnelbuizen

Voortgangsbericht A2 Maastricht

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meldt u dan hier aan voor ons digitale Voortgangsbericht A2 Maastricht.

Twee waterkelders

Wilt u meer weten over de waterkelder bij Oranjeplein of Geusselt? Kijk dan op onze website voor meer informatie!

Twee Dienstengebouwen

Elke tunnel heeft één of meerdere zogenaamde ‘Dienstengebouwen’, gebouwen waarin de verschillende installaties en besturingssytemen voor de tunnel zijn ondergebracht. De 2,3 kilometer lange A2-tunnel krijgt twee Dienstengebouwen, ééntje in het zuiden, bij de John F. Kennedysingel. Het tweede Dienstengebouw komt in het noorden, bij Geusselt. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

EUROPAPLEIN

Huidige werkzaamheden

Tunnelwerk

Werk in de wijk en langs de N2-corridor   

Grootste hinderklussen en belangrijkse mijlpalen 2015

In de berichtgeving naar de omgeving werkt A2 Maastricht elk jaar met een top vijf van grootste hinderklussen en belangrijkste mijlpalen. Zo geven we omwonenden, weggebruikers en geïnteresseerden een vooruitblik op wat komen gaat. Wat kunt u in 2015 van ons verwachten? Lees meer.

Een speciaal stukje tunnel...

Tussen de ANWB-flat en de Gemeenteflat ligt een speciaal stukje tunnel: de wanden-dakconstructie. Omdat de ruimte tussen beide flats té krap is om een tijdelijke bouwkuip aan te leggen, moest Avenue2 hier, in twee fases, een permanente bouwkuip realiseren. In december 2011 startte het werk voor de eerste fase, pal naast de ANWB-flat. En in augustus 2012 kon Avenue2 aan de tweede fase beginnen, langs de Gemeenteflat. Inmiddels is de wanden-dakconstructie gereed. De betonnen constructie is nu helemaal onder de grond verdwenen. Wilt u meer weten over bouwmethode van de wanden-dakconstructie? Klik dan hier.

DAG VAN DE BOUW 2015

Op zaterdag 13 juni 2015 is het weer zo ver, de jaarlijkse Dag van de Bouw. Ook dit jaar kunt u weer een bezoekje komen brengen in de tunnel. Wilt u meer weten? Klik dan hier.
Dag van de Bouw 2014 Dag van de Bouw 2014