WE WERKEN DOOR!

Afbouwen rondom Europaplein

Meer weten?

Nieuwe verkeerssituatie A2 Maastricht

Met de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel is een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Het duurt altijd een poos voordat reizigers gewend zijn aan veranderingen op de weg. Het wennen zal de komende tijd nog duren. We blijven dus herhalen: let goed op de borden en de nieuwe rijrichtingen, zet uw navigatie uit en rij voorzichtig. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Klik hier voor meer informatie over de rijroutes voor doorgaand en lokaal verkeer.
Rijroutes rondom Europaplein sinds vrijdag 16 december 2016 Rijroutes rondom Europaplein sinds vrijdag 16 december 2016
Rijroutes rondom Geusselt sinds vrijdag 16 december 2016 Rijroutes rondom Geusselt sinds vrijdag 16 december 2016

Totaal verkeerssysteem

Na ingebruikname van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht kan verkeer bij Europaplein via de onderste tunnelbuizen snel naar Eindhoven en/of Luik doorgaan. Maar ook aansluiting 55 (Randwyck) naar het AZM en MECC is bereikbaar via de onderste tunnelbuis. Via de bovenste tunnelbuizen rijdt verkeer door naar Geusselt, Randwyck en/of  John F.
Kennedysingel. Wilt u een grotere versie van bovenstaande afbeelding bekijken? Klik dan hier. Of ga naar onze themapagina voor meer informatie over het dagelijks gebruik van de A2-tunnel.

Vanuit de lucht

NIEUWE WEGAANSLUITINGEN VOOR EUROPAPLEIN

Update 6 januari 2017

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december 2016 hebben we de vier tunnelbuizen van de Koning Willem Alexandertunnel in gebruik genomen. Sindsdien rijdt al het doorgaande verkeer ondergronds door, via de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen - voor lokaal verkeer - zijn sinds vrijdag 16 december in gebruik. Dat geldt echter nog niet voor alle rijstroken, want sommige oude en nieuwe wegen kruisen elkaar nog. In 2017 werken we dan ook door aan de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht.

We werken door: afbouwen rondom Europaplein

De komende maanden staan er veel werkzaamheden in de planning rondom knooppunt Europaplein. Hier verwijderen we de laatste, tijdelijke autobrug en verleggen we de John F. Kennedysingel - tussen oprit Luik en Akersteenweg - in zuidelijke richting. De fly-over bij Europaplein sluiten we aan op de toekomstige afrit naar de John F. Kennedysingel. zodat
verkeer straks via de bovenste (N2) tunnelbuis door kan gaan naar Heer, Cadier & Keer en/of Centrum-Zuid. Lokaal verkeer moet dan ook de komende maanden nog rekening houden afsluitingen en omleidingen rondom Europaplein.
De fly-over bij Europaplein sluiten we in de eerste maanden van 2017 aan op de afrit naar de John F. Kennedysingel De fly-over bij Europaplein sluiten we in de eerste maanden van 2017 aan op de afrit naar de John F. Kennedysingel

Op- en afrit Gerardusweg: tijdelijk

De huidige op- en afrit Geradusweg is tijdelijk. In de loop van 2017 wordt de op- en afrit ingericht als afrit voor (brom)fietsverkeer van Centrum-Zuid richting Wyckerpoort/Heugemerveld.

De Sibematunnel

Eind 2017/begin 2018 richten we aan de zuidzijde van de John F. Kennedysingel een nieuwe fietspad in voor (brom)fietsers richting Heer/Cadier en Keer. Ter hoogte van de op- en afrit richting tunnelmonden duikt het nieuwe fietspad via een fietstunnel - de Sibematunnel - onder de rijbanen door. Voorbij de op- en afrit sluit het fietspad aan op het (nog altijd) bestaande fietspad langs de Akersteenweg. Lees hier meer over de Sibematunnel.
De nieuwe Sibematunnel bevindt zich onder de nieuwe op- en afritten van en naar de John F. Kennedysingel De nieuwe Sibematunnel bevindt zich onder de nieuwe op- en afritten van en naar de John F. Kennedysingel

Hoe houden we u op de hoogte?

Sinds december 2016 is Rijkswaterstaat aan zet voor het dagelijks reilen en zeilen in de Koning Willem Alexandertunnel en de rijkswegen van en naar de tunnel. Oók als het gaat om informeren en beantwoorden van vragen en/of meldingen van weggebruikers. Bij A2 Maastricht kunnen omwonenden en belangstellenden terecht voor meer informatie over de bovengrondse ontwikkelingen en/of specifieke projectinformatie. Actuele reisinformatie,
afsluitingen en/of omleidingen vindt u op de website van Maastricht Bereikbaar.
Fotografie: Aron Nijs