VOORTGANG ASFALTWERK BIJ GEUSSELT 7-10 SEPTEMBER

Geplaatst op 8 september 2012

Dit weekend doet aannemer Avenue2 verder onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de asfaltschades die eerder plaatsvonden vóór kruispunt Geusselt (rijbaan Eindhoven-Luik) in Maastricht. Daarvoor werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september - op de locatie van de eerdere schades - het wegdek van de A2 opengemaakt en de wegfundering weggegraven. Zo kon de ondergrond nauwkeurig worden onderzocht.

Vervangen van natte grond
Tijdens het graven is gestuit op een natte laag in de ondergrond. Die is naar verwachting eind vorig jaar/begin dit jaar ontstaan tijdens het aanbrengen van de fundering voor de verlegging van de A2/N2 naar het westen. In die periode is veel regen gevallen.

De natte laag wordt nu verwijderd en vervangen door droog materiaal. Naar verwachting is daarmee de oorzaak van de eerdere asfaltschades op deze locatie weggenomen.

Verkeershinder tot maandagochtend
Vandaag, op zaterdag 8 september, wordt het uitgegraven gedeelte weer dichtgemaakt en begonnen met het aanbrengen van asfalt. Morgen worden deze werkzaamheden afgerond. Naar verwachting kan verkeer bij kruispunt Geusselt vanaf maandagochtend 06.00 weer als gebruikelijk doorrijden. Tot die tijd gelden nog rijstrookbeperkingen en omleidingen, met grote hinder als gevolg. Weggebruikers moeten rekenen op extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Op schema
Tot nu toe verloopt de uitvoering van het asfaltwerk bij kruispunt Geusselt volgens planning en verwachting. Dat geldt ook voor de verkeershinder. Actuele verkeersinformatie is via Twitter te volgen: @naarMaastricht.