UITKIJKTOREN GEUSSELT-ZUID WEER OPEN!

Geplaatst op 4 oktober 2012

Vandaag, op 4 oktober 2012, is de uitkijktoren aan de Burgemeester Bauduinstraat 42 officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Albert Nuss, hoofduitvoerder Jim McConnell van Avenue2 en de heer Jo Rodolf namens de buurt. Samen namen zij de trap omhoog, om uit te kijken op het tunnelwerk zuidelijk van de Terblijterweg. De opening werd bijgewoond door een aantal direct omwonenden.
Tijdelijk dicht
Halverwege september werd het uitkijkpunt tijdelijk gesloten. Vanwege de grote belangstelling en soms gevaarlijk gebruik (bijvoorbeeld door spelende kinderen), vonden Avenue2 en gemeente Maastricht het nodig om de constructie nog eens extra te bekijken. Hoewel de technische veiligheid al in orde was, is de uitkijktoren nog extra verzwaard voor meer stabiliteit. Ook zijn huisregels aangebracht. Samen moeten we ervoor zorgen dat het gebruik van de uitkijktoren veilig verloopt.
Aankleding
Bij de uitkijktoren zijn drie informatieborden geplaatst, die vertellen wat op deze locatie allemaal te zien is. Daarnaast hangen aan de bouwhekken van het werkterrein beschilderde doeken. Die zijn tot stand gekomen via een samenwerking van Avenue2 met Noordoost-Kunst. Met als doel: de overburen van het werkterrein een iets fleuriger uitzicht te bieden. Een aantal bewoners is daarvoor gevraagd naar hun wensen: wat zouden zij graag zien op de doeken? Daar kwam van alles uit, zoals een Elvis, een Manus, zonnebloemen à la Van Gogh, de Servaasbrug etc. Met die ideeën zijn de Verfraaiers (kunstenaars van Noordoost-Kunst) onder leiding van Esther Janssen aan de slag gegaan. Buurtteevee maakte hier een filmpje van. Klik hier om dit te bekijken.
Uitkijkpunt Geusselt-Noord
Ook bij Geusselt-Noord (ingang bij Stadionplein, naast restaurant Dreamz) is een uitkijkpunt gemaakt. Hier hangen meer uitgebreide informatieborden, met daarop ook foto's. Komt u snel kijken?