Natuurspeeltuin Kindcentrum Nutsschool

Het grootste gedeelte van het schoolterrein van de Nutsschool is sinds de nieuwbouw omgevormd tot een natuurspeeltuin. De school heeft de natuurspeeltuin ingericht  omdat een natuurlijke buitenruimte een grote meerwaarde heeft voor een stadsschool. Zo is de tuin in de eerste plaats een geweldige speelruimte voor de leerlingen, maar ook het les- en activiteitenaanbod voor kinderen wordt hiermee boeiender en spannender. Kinderen krijgen de mogelijkheid om actief te leren.

GROND EN KEIEN VOOR KINDCENTRUM NUTSSCHOOL

Geplaatst op 23 oktober 2012

In de herfstvakantie kreeg Kindcentrum Nutsschool aan de Regentesselaan van Avenue2 een levering grond, mergel, toutvenant, Maas- en zwerfkeien voor de natuurspeeltuin. Maandag 15 oktober werd de natuurspeeltuin door Avenue2 aangevuld met de grondsoorten en zwerfkeien uit de bouwkuip bij Europaplein.
Grond en zwerfkeien uit bouwkuip
De grond in de bouwkuip bij Europaplein is inmiddels weggegraven. Tijdens het weggraven van de grond kwamen de verschillende grondlagen bloot te liggen. Dat zijn ook de grondlagen waar de Nutsschool op gebouwd is.
Directeur Peter Houwen zag dan ook een uitgelezen kans om de leermogelijkheden van de natuurspeeltuin te verruimen. Avenue2 ging graag in op zijn verzoek om grond en keien uit de bouwkuip bij Europaplein aan te leveren.
In de natuurspeeltuin kunnen leerlingen van de Nutsschool nu zelf zien én ervaren hoe de bodem onder hun school is opgebouwd. De grond werd over verschillende perken verdeeld en de zwerfkeien gebruikt om de tunnels in de natuurspeeltuin te verfraaien. Maar liefst dertien ton zwerfkeien kregen een plek in de natuurspeeltuin.
Fotografie: Huub Giesbertz