Waar?

De werkzaamheden vinden plaats in het noordelijke deel van de bouwkuip bij Europaplein: tussen Nassaulaan-West en John F. Kennedysingel. Maar ook na Pasen gaan we verder met het trekken van damwandplanken. Naarmate de betonnen ruwbouw van de A2-tunnel bij Europaplein vordert, gaan we verder met het uittrillen van damwandplanken. De laatste planken worden in de zomer van 2013 uitgetrild (zie afbeelding hieronder).
A: locatie uittrillen damwandplanken van 20 - 29 maart 2013 A: locatie uittrillen damwandplanken van 20 - 29 maart 2013

UITTRILLEN EERSTE DAMWANDPLANKEN VOOR BOUWKUIP BIJ EUROPAPLEIN

Geplaatst op 18 maart 2013

Medio december 2011 startte Avenue2 ten zuiden van de Nassaulaan met de aanleg van de bouwkuip voor de dubbellaagse A2-tunnel. Nu, ruim een jaar later, is de betonnen ruwbouw ten noorden van de John F. Kennedysingel bijna klaar. Dat betekent dat de tijdelijke bouwkuip hier niet meer nodig is en we de stalen damwandplanken - die de bouwkuipwanden vormen – weer verwijderen.
Waarom?
De bouwkuip voor de A2-tunnel is een tijdelijke constructie, bedoeld om de A2-tunnel in een droge omgeving te bouwen. Zodra de betonnen tunneldelen gereed zijn, is de bouwkuip niet meer nodig. De meeste stalen planken kunnen we dan hergebruiken in andere delen van de bouwkuip. Maar hergebruik is niet de enige reden om damwandplanken uit de grond te halen: planken die in de grond achterblijven, vormen een hindernis voor toekomstige werkzaamheden. Daarom verdwijnen uiteindelijk alle damwandplanken in het A2-tunneltracé.
Verkeersmaatregelen
Omdat de afrit richting John F. Kennedysingel zo dicht bij de bouwkuip van Europaplein ligt, sluiten we de afrit maandag 25 maart van 09.30 tot 21.00 uur af. Verkeer richting oosten wordt omgeleid via de Oeslingerbaan en kan daar keren richting N2/A2. Ook verkeer richting westen wordt omgeleid: via de Oeslingerbaan naar de Limburglaan en Avenue Céramique. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden moeten weggebruikers dinsdag 26 maart rekening houden met dezelfde verkeersmaatregelen.