TUSSEN GEUSSELT (SEVERENSTRAAT) EN KRUISDONK

Vanuit het zuiden bekeken. Vanuit het zuiden bekeken.
Vanuit het noorden bekeken. Vanuit het noorden bekeken.

Download de informatieflyer

Opgelet!

Met de wegverleggingen ontstaat een nieuwe verkeerssituatie. Wilt u naar de A79 richting Valkenburg, Heerlen en Aachen? Dan moet u vanaf kruispunt Geusselt rechts aanhouden. Wilt u de A2 volgen richting Eindhoven en Amsterdam, blijf dan links rijden. Precies tegenovergesteld aan de huidige situatie dus.

NIEUWE VERKEERSSITUATIE A2/A79 VANUIT MAASTRICHT VANAF 19 DECEMBER

Bijgewerkt op 20 december 2013

Aangepaste planning: de nieuwe wegsituatie is een dag later, op vrijdag 20 december, van kracht gegaan. Hier leest u meer.

Om het verkeer van en naar de A2-tunnel te kunnen afwikkelen, is een verbreding van rijbanen tussen Geusselt en Kruisdonk nodig. Bovendien wordt knooppunt Kruisdonk zo aangelegd, dat verkeer makkelijk van de A2 naar de A79 rijdt en andersom. Om deze verbindingen te creëren, is het nodig bestaande wegen te verleggen. Eind dit jaar zijn de rijbanen vanuit Maastricht richting noorden aan de beurt. Tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Kruisdonk schuiven de A2 richting Eindhoven en de A79 richting Heerlen op naar het oosten. Bovendien wisselen de rijrichtingen van plek.

Rijrichtingen A2/A79 wisselen

Vanaf 19 december 2013* verandert de situatie voor het verkeer tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Kruisdonk. De A2 richting Eindhoven/Amsterdam en de A79 richting Heerlen/Aachen wisselen dan van plek. Wilt u naar: 

  • A79 richting Valkenburg/Heerlen/Aachen: rechts aanhouden
  • A2 richting Eindhoven/ Amsterdam: links aanhouden
*De voortgang van het werk is weersafhankelijk. De datum van 19 december kan opschuiven. Blijf op de hoogte via het digitale voortgangsbericht A2 Maastricht of deze website.

Wees alert, let op de borden

De verwachting is dat weggebruikers moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het advies is: 

  • Wees alert, rij niet op de automatische piloot.
  • Let goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijrichting kiest.
  • Zet uw navigatie uit.

Rijdt u toch per ongeluk verkeerd?

Dan gelden de volgende omleidingen:

  • Verkeer richting Eindhoven/Amsterdam: volg de A79 richting knooppunt Kunderberg. Neem de nieuwe verbindingsweg naar de A76 richting Geleen en ga bij knooppunt Kerensheide verder naar de A2 richting Eindhoven/Amsterdam.
  • Verkeer richting Heerlen/Aachen: volg de A2 richting knooppunt Kerensheide. Vervolgens de A76 richting Heerlen/Aachen.

Omleidingen worden aangegeven met gele borden.
Reken wel op extra reistijd.

We werken eraan!

De nieuwe wegsituatie van de A2/A79 is niet alleen nodig om het verkeer naar en van de toekomstige A2-tunnel te kunnen afwikkelen, maar ook voor de ombouw van knooppunt Kruisdonk. De ombouw - die eind 2014 klaar moet zijn - zorgt onder andere voor een volledige aansluiting van de A2 en A79. Verkeer rijdt straks makkelijk van de A2 naar de A79 en andersom, en bestemmingsverkeer richting Rothem en Amby wordt mogelijk. Ook komt er een rechtstreekse verbinding met bedrijventerrein Beatrixhaven.