KRUISDONK

Van 30 juni t/m 25 juli zijn de Ambyerweg en de afrit van de A79 afgesloten. De oprit is alleen bereikbaar vanuit Amby. Van 30 juni t/m 25 juli zijn de Ambyerweg en de afrit van de A79 afgesloten. De oprit is alleen bereikbaar vanuit Amby.

Navigatie uit, volg de borden

Het advies is om de navigatie uit te zetten en goed te letten op de gele omleidingsborden. Ze wijzen u de juiste weg!

Informatie voor bedrijven

Heeft u een bedrijf in de omgeving van de Ambyerweg? Dan kunt u deze factsheet gebruiken om uw klanten en/of leveranciers te wijzen op uw bereikbaarheid. Wilt u graag een aantal papieren exemplaren ontvangen, om in te zetten als flyer? Geef dit dan door aan de Servicelijn Maastricht Oost.

AMBYERWEG EN AFRIT 1 BUNDE A79: 4 WEKEN DICHT VANAF EIND JUNI

Geplaatst op 16 mei 2014

Bij knooppunt Kruisdonk - even ten noorden van Maastricht - werkt Avenue2 aan de verkoping van de A2/A79 en de directe aansluiting tussen de autosnelwegen en industrieterrein Beatrixhaven. Het streven is om de nieuwe wegverbindingen vanaf deze zomer stapsgewijs open te stellen. Maar daarvoor is nog wel een stevige hinderklus nodig: het aanpassen van de Ambyerweg.

Een deel van de Ambyerweg - tussen de bestaande afrit A79 en de fietsoversteek - gaat volledig op de schop en wordt verlegd. Die verlegging is buiten goed te zien. Op de locatie van de huidige Ambyerweg komt straks alleen nog een nieuw, dubbelzijdig fietspad met trottoir (tot aan de bestaande fietsoversteek). Ook bij het viaduct over de A79 gaan we aan de slag; hier zijn onder andere nieuwe verkeersregelinstallaties nodig om de doorgang van verkeer in de eindsituatie met verkeerslichten af te stemmen, en te zorgen voor een optimale doorstroming.

Afsluitingen van 30 juni t/m 25 juli
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is de Ambyerweg - tussen huisnummer 32 en de IJzerenkuilenweg - van 30 juni tot en met 25 juli afgesloten voor alle verkeer. Ook de afrit A79 naar Amby/Rothem (afrit 1 Bunde) is dan dicht. De oprit naar de A79 richting Heerlen (oprit 1 Bunde) is alleen bereikbaar voor verkeer vanuit Amby, door een tijdelijke doorsteek vanaf de IJzerenkuilenweg.
Bereikbaar via omleidingen
Woningen, bedrijven en instellingen, zoals scholen, blijven steeds bereikbaar. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. De omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer naar Amby, Rothem (Meerssen/Bunde/A2) of A79 lopen via kruispunt Geusselt. Aanvullend gelden nog omleidings-/adviesroutes op de A2 en A79 via de knooppunten Kerensheide en Kunderberg.

(Brom)fietsers en voetgangers tussen Amby en Rothem worden omgeleid via de IJzerenkuilenweg, Oliebergweg, Heideweg, Holstraat, Klinkenberg en andersom. Oftewel: via het naastgelegen viaduct over de A79. Vanwege deze omleidingsroute, wordt de IJzerenkuilenweg bij de kruising met de Ambyerweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Lees meer.

Extra reistijd
Alle weggebruikers moeten - vanwege de omleidingen - rekening houden met een langere reistijd. Voor autoverkeer kan de extra reistijd oplopen tot circa 10 minuten. Actuele reisinformatie? www.maastrichtbereikbaar.nl.

Meer weten?
Uitgebreide informatie leest u op www.a2maastricht.nl/ambyerweg. Hier vindt u ook kaartjes met omleidingsroutes en veelgestelde vragen met antwoorden.
Fotografie: Peter Wijnands