A2 in de krant

Normaal leest u wekelijks het laatste A2-nieuws in stadskrant de Ster. Maar in de week van maandag 28 juli en de week van 11 augustus verschijnt de Ster niet. U leest het A2-nieuws dan in de Trompetter/ de Maaspost.

A2 MAASTRICHT IN DE ZOMER

Bijgewerkt op 30 juli 2014

Nu de zomerperiode is begonnen en heel wat mensen op vakantie vertrekken, is het ook voor A2 Maastricht tijd om vooruit te blikken. Want waar het ene team vakantie neemt tijdens de bouwvak (28 juli tot en met 15 augustus), werkt de andere ploeg gewoon door.

A2-werkzaamheden
Na het harde werk voor het vernieuwde knooppunt Kruisdonk, is het voor de mannen van GWW (Grond, Weg- en Waterbouw) nu tijd voor een welverdiende periode van rust. Een enkeling blijft achter, zoals Arno Ramaekers van verkeerstechniek: “Nu Kruisdonk open is, houden wij de doorstroming van verkeer in de gaten. Als dat nodig is, passen we de vier verkeersregelinstallaties aan door het bijstellen van de groen- en roodtijden.” Team Kunstwerken legt het werk bij de Viaductweg en de fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper drie weken neer. Dat geldt niet voor de tunnelbouwers. Johan Pelzer, logistiek coördinator: “Wij werken in de zomermaanden door. Bijvoorbeeld met grond- en aanvulwerk bij het Oranjeplein en Geusselt. En natuurlijk gaan de ‘betontreinen’ gewoon door."

Informatiecentrum
Ook van team Communicatie zijn steeds mensen aanwezig in de zomerperiode. Zo is het Informatiecentrum in augustus elke dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Komende dinsdag is er weer de maandelijkse avondopenstelling tot 20.00 uur. “In de zomermaanden ontvangen we vooral netwerkorganisaties van senioren. In juli en augustus is nog plaats voor rondleidingen. Wel vooraf graag bellen met 043 351 63 51”, laat Olga van Oploo uit het informatiecentrum weten. “Direct na de vakantie gaan we door met A2-infomateriaal voor bijvoorbeeld middelbare scholen en komen ook de eerste universiteiten weer op bezoek.”

Blijf op de hoogte
Daarnaast blijven wij u op de hoogte houden via de Ster, onze website en voortgangsberichten en Twitter. Met vragen, meldingen of klachten kunt u ook tijdens de vakantie steeds terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost. Houd er wel rekening mee dat we werken met een beperkte bezetting in de maand augustus en dat het beantwoorden van informatievragen (vragen zonder spoed) langer kan duren.

Fijne vakantie!
2014 is een topjaar aan werkzaamheden voor A2 Maastricht. De zomerweken zijn iets rustiger. Omwonenden en weggebruikers bedanken wij voor hun geduld en medewerking. Voor nu wensen alle medewerkers van Avenue2 en projectbureau A2 Maastricht u een fijne vakantie!