TUNNELDAKEN ONDER DE VOLTABRUG

Meer weten?

Lees hier meer over het tunnelwerk onder de Voltabrug.

Hijsen en nog eens hijsen...

Donderdagochtend 20 november hijsen we de vier brugdekken uit. Om 10.00 uur staat de kraan – hijsklaar – bij de keet aan de Voltastraat. Een half uurtje later gaat het eerste brugdek eruit. Als alles meezit hijsen we omstreeks 11.30 uur het laatste dek uit. De brugdekken slaan we op binnen het werkterrein rondom de Voltakeet, want op donderdag 11 december leggen we de dekken weer op hun plek. Dan begint de hijsklus wel wat vroeger in de ochtend: omstreeks 7.30 uur. Rond het middaguur liggen de dekken dan weer op hun plek. Vrijdagochtend 12 december is de Voltabrug – tijdelijk – weer open voor verkeer.

Let op: strakke planning!

Plannen is voortdurend passen en meten. Dat geldt ook voor het werk rondom de Voltabrug. En in de wintermaanden is de planning extra strak, want bij vriesweer kan het werk vertraging oplopen. Dat geldt met name voor het straatwerk. Via de Ster en onze Voortgangsberichten houden we u voortdurend op de hoogte!

Bekijk onze commercial op TV Maastricht

De blijvertjes

Begin 2015 zijn er nog drie tijdelijke bruggen over: de autobrug bij de John F. Kennedysingel, de Heerderwegbrug en de Maartensbrug. Dat zijn de blijvertjes. Want alle drie blijven ze liggen totdat de A2-tunnel in gebruik is, eind 2016. Bekijk hier een overzicht van de tijdelijke bruggen voor A2 Maastricht.

TUNNELWERK ONDER VOLTABRUG BEGONNEN

Geplaatst op 19 november 2014

Sinds vanavond - woensdag 19 november - is het zover: de Voltabrug heeft plaats gemaakt voor tunnelwerk. Alle verkeer tussen Wittevrouwenveld en Wyckerpoort-Noord – ook voetgangers en fietsers – moet rekening houden met omleidingen. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar.

Verkeer op de N2 kan meestal gewoon doorgaan, maar moet af en toe rekening houden met omleidingen. Bijvoorbeeld in de avond en nacht van donderdag 11 op vrijdag 12december, als we de Voltabrug weer - tijdelijk - openstellen voor verkeer. Dan moet verkeer richting Eindhoven van 20.00 en 06.00 uur rekening houden met een rijbaanafsluiting tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt.

Dicht, open, dicht en weer open

Het tunnelwerk onder de Voltabrug is anders dan anders, want halverwege de afsluiting breekt de kerstvakantie aan. En dan hebben ook de tunnelbouwers vrij. Na lang wikken en weten hebben bouwer Avenue2 en projectbureau A2 Maastricht daarom ervoor gekozen de Voltabrug van vrijdagochtend 12 december tot maandagavond 5 januari 2015 open te stellen voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd. Zo ondervinden omwonenden, winkels en bedrijven geen hinder tijdens de kerstperiode.

Daarna – vanaf maandagavond 5 januari 2015 – gaat het tunnelwerk verder, van aanvullen naar uittrillen en straatwerk. Naar verwachting gaat de oversteek bij de Voltastraat eind januari 2015 weer open voor alle verkeer.

Op een rijtje

Wilt u precies weten wanneer de Voltabrug dicht en/of open is? We hebben de datums voor u op een rijtje gezet:

DICHT: woensdagavond 19 november - vrijdag 12 december 2014
OPEN: vrijdagochtend 12 december 2014 - maandagavond 5 januari 2015
DICHT: maandagavond 5 januari - vrijdagochtend 30 januari 2015
OPEN: vanaf vrijdagochtend 30 januari 2015
Omleidingen voor alle oost-westverkeer
Tijdens de afsluitingen moet alle oost-westverkeer rekening houden met omleidingen. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar. Automobilisten leiden we om via kruispunt Scharnerweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gelijkvloers oversteken via de Schepen Roosenstraat – Professor Quixstraat. Download hier onze flyer met omleidingsroutes of haal een flyer op bij één van de winkels in de omgeving.
Driemaal = scheepsrecht
De Voltabrug is de derde tijdelijke brug die verdwijnt. In de zomermaanden maakte de Scharnerwegbrug als eerste plaats voor het tunnelwerk. En nog maar kort geleden – op donderdag 6 november – ging de gelijkvloerse oversteek Schepen Roosenstraat – Professor Quixstraat weer open voor voetgangers en (brom)fietsers. De Bauduinstraatbrug is daarmee overbodig geworden en hijsen we woensdagavond 12 november uit.
Blijf op de hoogte!
Via de Ster en Voortgangsberichten houden we u voortdurend op de hoogte van de actuele planning. Met vragen, klachten en meldingen kunt u terecht bij onze A2-Stewards, die dagelijks in de wijk te vinden zijn. Of bel met de Servicelijn Maastricht Oost via 043 – 350 7150. Mailen kan ook: via www.a2maastricht.nl/servicelijn vindt u het invulformulier.
Fotografie: Reen van Beek