WERKEN AAN DE (SNEL)WEG

Fotoboek

Snel naar:

English

Français

Asfalteren in ploegen

Asfalteren met dubbellaags zoab luistert nauw, waarbij vooral het weer een belangrijke rol
speelt. Voor een kwalitatief goede deklaag mag het niet te koud en nat zijn. En tijdens het asfalteren moeten verschillende asfaltploegen gelijktijdig met elkaar optrekken, zodat de verschillende asfaltlagen naadloos in elkaar overvloeien. Maar liefst vijf asfaltploegen zijn er nodig voor het asfalteren van de oostelijke rijbaan bij Europaplein. De wegenbouwers stonden startklaar, maar de weersverwachting zit het wegenwerk opnieuw dwars. Niet alleen vóór, maar ook tijdens komend weekend is de kans op regenweer te groot. We nemen daarom opnieuw het zeker voor het onzekere en stellen het weekendwerk uit tot
het weekend van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 april 2015.
De oostbaan krijgt een deklaag van dubbellaags zoab De oostbaan krijgt een deklaag van dubbellaags zoab
Verkeer moet gedurende het hele weekend rekening houden met afsluitingen en omleidingen Verkeer moet gedurende het hele weekend rekening houden met afsluitingen en omleidingen

WEEKENDWERK A2 TUSSEN OESLINGERBAAN EN EUROPAPLEIN

van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 april

Tussen Oeslingerbaan en Europaplein moet verkeer op de A2/N2 opnieuw opschuiven om ruimte vrij te maken voor de aanleg van nieuwe rijbanen. Deze keer van west- naar oostbaan. Maar schuiven met verkeer is pas mogelijk als de oostelijke rijbaan een nieuwe deklaag dubbellaags zoab (zeer open asfalt beton) heeft gekregen. Een asfaltklus die zeer weersafhankelijk is. Het weekendwerk moest daarom al één keer eerder verplaatst worden, van begin naar eind maart. Vanwege de slechte weersverwachting volgde eind maart opnieuw uitstel tot het weekend van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 april. 
Van west naar oost
In het weekend van vrijdagavond 10 tot en met maandagochtend 13 april schuift verkeer opnieuw op: van west- naar oostbaan. Dan moet verkeer op de A2 van Oeslingerbaan (aansluiting 55) tot en met knooppunt Europaplein het hele weekend rekening houden met grote hinder. Ook verkeer op de John F. Kennedysingel ontkomt niet aan verkeershinder, want oprit Kennedysingel - vanaf de Limburglaan - is gedurende het hele weekend afgesloten.
Stapsgewijze ombouw
Tussen Oeslingerbaan (aansluiting 55) en knooppunt Europaplein schuift verkeer op de A2 sinds begin 2014 voortdurend heen en weer: van buiten- naar middenberm en van oost- naar westbaan. Zo maken we telkens ruimte vrij voor wegwerk aan de bestaande rijbanen. Want om verkeer van en naar de toekomstige A2-tunnel af te wikkelen, zijn aanpassingen nodig.  

Sinds mei 2014 rijdt verkeer in beide rijrichtingen door via de westelijke rijbaan, parallel aan de spoorbaan. De oostelijke rijbaan is sindsdien - onder andere - verbreed en verhoogd, zodat verkeer straks comfortabel naar de tunnelmonden bij Europaplein rijdt. Maar om de rijbaanaansluitingen op de tunnelmonden te maken moet nog veel werk worden verzet. Zodra verkeer via de oostelijke rijbanen door kan gaan, nemen de wegenbouwers van Avenue2 de rijbanen tussen Joseph Bechlaan en tunnelmonden onder handen.
Weekendomzetting
In het weekend van vrijdagavond 10 tot en met maandagochtend 13 april sluiten we het oostelijke wegdek aan op de bestaande rijbanen. Daar komt heel wat grond- en asfaltwerk bij kijken want het nieuwe, opgehoogde wegdek moet naadloos aansluiten. Daar hebben we een heel weekend tijd voor nodig. Alleen zo kunnen we hinder voor weggebruikers tot een minimum beperken.  
Afsluitingen en omleidingen
Van vrijdagavond 10 april, 20.00 uur, tot en met maandagochtend 13 april06.00 uur, moet verkeer op de A2 - tussen aansluiting 55 (Oeslingerbaan) en knooppunt Europaplein in beide rijrichtingen rekening houden met grote verkeershinder. Verkeer naar Eindhoven kan doorgaan via één rijstrook. Verkeer richting Luik wordt - ter hoogte van afrit Cadier & Keer / Vaals - omgeleid via de John F. Kennedysingel en de oprit naar de A2 richting Luik. Om de doorstroming op de A2 voor verkeer naar Luik zoveel mogelijk te garanderen is de oprit naar de Kennedysingel vanaf de Limburglaan afgesloten.

In de loop van het weekend schuift verkeer beurtelings op naar de oostelijke rijbaan. Verkeer richting Eindhoven is als eerste aan de beurt, in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april. Verkeer naar Luik schuift in de loop van zondag 12 april op. Maar let op: de afsluitingen en omleidingen blijven gelden tot maandagochtend 13 april!

auto

Verkeersmaatregelen van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 april:


Vrijdag 10 april, 20.00 uur tot maandag 13 april, 06.00 uur

A2 richting Eindhoven:
  • Tussen oprit 55 (Oeslingerbaan) en knooppunt Europaplein (N278) één rijstrook beschikbaar.
A2 richting Luik:
  • Rijbaan afgesloten tussen afrit Cadier & Keer / Vaals en Europaplein. Verkeer wordt omgeleid via afrit Cadier & Keer / Vaals (N278), John F. Kennedysingel en de oprit naar de A2 richting Luik.
Oprit  John F. Kennedysingel vanaf de Limburglaan*:
  • Rijbaan richting Cadier & Keer afgesloten tussen Limburglaan en Akersteenweg. Verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de Oeslingerbaan, verkeer naar Luik via de Hoge Weerd en oprit 56 (Gronsveld). Verkeer vanuit Centrum richting Cadier & Keer / Vaals kan gewoon doorgaan.
*Uitzondering op de regel:
In de avond en nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april is oprit 55 (Oeslingerbaan) afgesloten. Verkeer leiden we om via de oprit John F. Kennedysingel vanaf de Limburglaan, die van 20.00 tot 06.00 uur open is voor verkeer.

Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de website van Maastricht Bereikbaar.

Reisalternatieven Maastricht Bereikbaar

Samen met Maastricht Bereikbaar bieden we reisalternatieven aan voor bewoners en bezoekers van Maastricht. Zo kunt u bijvoorbeeld met buslijn 50 voor de prijs van één kaartje van € 6,- of € 8,50 met maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen (tot 12 jaar) een dagje Aken bezoeken. Meer weten? Ga dan naar www.maastrichtbereikbaar.nl/ombouweuropaplein voor meer informatie.

 

Voor bedrijven

Om de omgeving zo goed mogelijk te informeren over de weekendwerkzaamheden op de A2 tussen Oeslingerbaan en Europaplein, is een factsheet gemaakt met daarop de belangrijkste informatie en de omleidingsroutes. De factsheet is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Frans en kunt u hieronder downloaden. Wilt u de factsheet als flyer inzetten voor uw klanten, bezoekers en/of leveranciers? Dat kan. Via de Servicelijn Maastricht Oost (servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl) of 043 – 350 71 50) kunt u gratis flyers aanvragen.
Fotografie: Reen van Beek