VAKANTIETIJD

In de tunnel gaat het aanleggen van de blusleiding deze bouwvak door. In de tunnel gaat het aanleggen van de blusleiding deze bouwvak door.
Ook in de twee Dienstengebouwen wordt er verder gewerkt. Ook in de twee Dienstengebouwen wordt er verder gewerkt.
Bovengronds ligt het werk in de eerste 3 weken van augustus stil. Bovengronds ligt het werk in de eerste 3 weken van augustus stil.

A2 MAASTRICHT IN DE ZOMER

Geplaatst op 28 juli 2015

Nu de zomervakantie is begonnen en heel wat mensen met vakantie gaan, is het ook voor A2 Maastricht tijd om vooruit te blikken. Want waar het ene team vakantie neemt tijdens de bouwvak, van 3 tot en met 21 augustus, werkt de andere ploeg gewoon door.

Ondergronds: doorwerken
In de tunnel en de twee Dienstengebouwen gaan de activiteiten van team VTTI (Verkeers- en tunneltechnische Installaties) deze zomervakantie grotendeels door. Omwonenden merken daar weinig van. In de betonnen tunnelbuizen is het goed toeven, óók als de temperaturen bovengronds tropische waarden bereiken. Ondergronds wordt het in de zomermaanden niet warmer dan zo’n 20 graden.

Bovengronds: bouwvak
De wegenbouwers en de mannen van team Kunstwerken nemen het er in de bouwvak van: drie weken lang genieten ze van een welverdiende vakantie. Een rustperiode die ze goed kunnen gebruiken, want het wordt een druk najaar voor de mannen. Zo staat er van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 september bij Kruisdonk een heel weekend vol wegenwerk op de A2-rijbanen in de planning. Ook in het zuiden staat september in het teken van wegenwerk, met een maand vol avond- en nachtwerk.

Team Kunstwerken gaat na de bouwvak door met de bouw van de laatste twee kunstwerken: Viaductweg-Zuid en de Sibematunnel, de nieuwe fietstunnel ten zuiden van de John F. Kennedysingel. In de loop van het najaar is de ruwbouw van deze laatste kunstwerken gereed. Toch duurt het nog een hele poos voordat ze in gebruik worden genomen: eerst moet de A2-tunnel open zijn voor verkeer zodat we de tijdelijke N2 kunnen opruimen.

Informatiecentrum: open
Van team Communicatie zijn steeds mensen aanwezig in de zomerperiode. Zo is het Informatiecentrum in augustus elke dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor individuele bezoekers. Groepen zijn dagelijks welkom, mits er vooraf een reservering is geplaatst. Wilt u met een groep het Informatiecentrum bezoeken? Neem dan contact op via 043 – 351 63 51 of stuur een e-mail naar info@a2maastricht.nl.

Blijf op de hoogte
Daarnaast blijven wij u op de hoogte houden via 1Maastricht, deze website, onze voortgangsberichten en Twitter. Met vragen, meldingen of klachten kunt u ook tijdens de vakantie steeds terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost. Houd er wel rekening mee dat we werken met een beperkte bezetting in de maand augustus en dat het beantwoorden van informatievragen (vragen zonder spoed) langer kan duren.

Fijne vakantie!