VTTI

Verkeerstechnische en TunnelTechnische Installaties

Testen in Via Maastricht

Via Maastricht heeft onlangs een bezoek gebracht aan onder andere de commandoruimte in het dienstengebouw Noord. Via onze cameraman krijgt u letterlijk een kijkje achter de schermen. Aanstaande zondag kunt u de aflevering bekijken, zoals altijd zendt L1 de afleveringen van Via Maastricht op zondagavond na het L1 Nieuws van 17.30 uur. De uitzending wordt tot 22.45 uur om het uur herhaald. U kunt ‘Via Maastricht’ óók bekijken op TV Maastricht,TV Maas en Mergelland van Eijsden- Margraten, ‘Meer TV’ van Meerssen en TV Valkenburg. Of via de website www.viamaastricht.nl

ONDERTUSSEN...TESTEN WE IN DE TUNNEL

Geplaatst op 8 april 2016

Het testen van de ruim 50 verschillende verkeerstechnische en tunneltechnische installaties is de eerste mijlpaal voor ons van dit jaar en wellicht ook wel de meest spannende.

Van installeren naar testen

In 2015 heeft het installatieteam (in vaktermen team VTTI) keihard gewerkt aan het monteren van alle installaties. Dit jaar verschuift het accent naar het testen van alle systemen. Testen gebeurt volgens uitgebreide testprotocollen, zodat we zeker weten dat er niks wordt overgeslagen en elk systeem doet wat het moet doen. Elk systeem is al getest voor het verlaten van de fabriek. Nu volgt de test per systeem. Als de losse systemen goed werken, worden ze stapsgewijs aan elkaar gekoppeld. Ook alle systemen samen worden vervolgens getest.

Na het testen van de techniek volgt de finale test tussen ‘techniek’ en ‘mens’. Deze test doet Avenue2 samen met de wegverkeersleiders van Rijkswaterstaat die de tunnel straks 24/7 in de gaten houden en de hulpdiensten. Tijdens deze laatste test beslissen alle partijen samen of een veilig, dagelijks gebruik is gegarandeerd en dus of de tunnel open kan.