TUNNELWEEKEND

Programma

Tunnelweekend: bereikbaarheid

Klik hier voor een kaartje met info over de precieze locatie, parkeergelegenheid en fiets- en wandelroutes naar naar het evenement. Of lees hier meer over de verschillende reisalternatieven en bereikbaarheid.

Toegang tot werkterrein

Misschien stelt u zich meteen de vraag: Europaplein, daar kunnen we te voet en op de fiets toch niet komen? Dat klopt. Er zijn extra verkeersmaatregelen nodig.

Voor de verkeersveiligheid is door Rijkswaterstaat toestemming verleend om de oprit naar de A2 richting Luik tijdelijk af te sluiten vanaf de John F. Kennedysingel. Ter hoogte van de Sint Gerardusweg is de op- én afrit tijdens het Tunnelweekend afgesloten. Zo kunnen fietsers en voetgangers vanaf de Sint-Gerardusweg het werkterrein bereiken via een autovrije route. Zie onderstaand overzichtskaartje of lees hier meer over de bereikbaarheid.  
Overzichtskaartje Tunnelweekend Overzichtskaartje Tunnelweekend

Fietsen en wandelen?

Wilt u na of voor de fietsroute nog wandelen door de bovenste tunnelbuizen, de verschillende informatiestands bezoeken en zien wat er nog meer te beleven valt? Dat kan. U kunt uw fiets stallen binnen het werkterrein. Sluit uw fiets in dat geval goed af!
Maakt u gebruik van een huurfiets? Breng deze dan eerst terug bij Cycle Center Fietsverhuur Maastricht zodat ook volgende bezoekers hiervan gebruik kunnen maken.

Goede doelen

Atletiek Maastricht en Maastricht Running Tours hebben als goede doelen gekozen voor het Toon Hermans Huis Maastricht en UNICEF. Kidsrun: Kinderen lopen voor kinderen.
NIEUW: Raoul Spronken (Maastricht Running Tours) en Cécile Odekerken (Unicef Nederland) blikken vooruit op de Tunnelrun

Aan het woord

Hier kunt u lezen wat betrokkenen te vertellen hebben over het Tunnelweekend.

Partners en sponsoren

Hier kunt u zien welke organisaties het Tunnelweekend mede mogelijk maken.

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost via
043 – 350 7150. Of mail naar 
servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl.

Tunnelweekend op Facebook

U kunt ook via Facebook op de hoogte blijven van het Tunnelweekend.

TUNNELWEEKEND OP 29 EN 30 OKTOBER

Aangepast op 24 oktober 2016

Voordat de tunnel stapsgewijs in gebruik genomen wordt, willen we u graag nog een laatste keer ontvangen op een bijzondere locatie. Dat doen we op zaterdag 29 en zondag 30 oktober bij het Europaplein. Tijdens dit 'Tunnelweekend' kunt u samen met familie, vrienden en kennissen nog één keer een kijkje komen nemen. Hieronder vindt u het programma.

Nieuw: Tunnelontbijtje

Voor direct omwonenden – onze A2-buren – organiseren we een extra activiteit tijdens het Tunnelweekend: een ontbijtje in de tunnelbuizen op zondagochtend 30 oktober. 

De omwonenden krijgen een schriftelijke uitnodiging met het verzoek zich aan te melden als zij met ons mee willen ontbijten. Zo bedanken wij hen voor al het geduld tijdens de afgelopen (bouw)jaren van A2 Maastricht.

Nieuw: Te voet

Tijdens het Tunnelweekend kunt u wandelen door de bovenste tunnelbuizen. Langs de wandelroute krijgt u meer informatie over de werkzaamheden voor A2 Maastricht, de bovengrondse herinrichting van de Groene Loper, de activiteiten van Maastricht Bereikbaar en uitvoering van de Noorderbrug. Ook de veiligheidsregio zal aanwezig zijn o.a. met een brandweerauto.

Verder geven wij ook de ruimte aan verenigingen en muziekgezelschappen die de afgelopen jaren hebben aangegeven mee te willen doen met activiteiten in de tunnel. Zo zullen onder andere de Ivac, de Internationale Veteraan Automobielen Club, met dertig van hun oldtimers van de partij zijn en de Gele Rijders, de harmonie uit Wittevrouweveld.

Tijdens de wandeling kunt u ook het uitzicht vanaf de fly-over bewonderen. Deze fly-over hangt nu nog als het ware in de lucht. Het is de route die u straks rijdt van Geusselt naar Europaplein door de bovenste tunnelbuizen wanneer u weer richting zuidkant van de stad wilt via de John F. Kennedysingel. De wandeling is zonder aanmelding.

Op zaterdag bent u welkom vanaf 10.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. Toegang tot het terrein is tot 15.30 uur.

Nieuw: IVAC Oldtimerclub doet mee aan het Tunnelweekend

Op de fiets

Door de samenwerking met Maastricht Bereikbaar en de Fietsersbond Maastricht kunt u deze keer ook één keer fietsen door de onderste tunnelbuizen. U vertrekt bij Europaplein, fietst naar Geusselt en vervolgens weer terug. In totaal ongeveer 5 kilometer. U legt de route op uw eigen fiets af. Iedereen mag meefietsen. Groot en klein, jong en oud. Houd er rekening mee dat in de route een paar lichte hellinkjes zitten (omhoog én omlaag, bij de tunnelin- en uitgangen). Kan uw kind nog niet goed zelfstandig fietsen? Neem uw kind dan mee op uw eigen fiets in een zitje. 

NIEUW: Joost Beenker van Maastricht Bereikbaar nodigt u uit!

Aanmelden 
Wilt u meedoen aan de fietsroute dan moet u zich aanmelden en zorgen dat u een e-ticket krijgt. Alleen op vertoon van dat ticket krijgt u toegang met uw eigen fiets.
Veiligheidsregels
We willen natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het fietsen door de tunnel en we moeten voldoen aan vergunningseisen. Daarom geldt een aantal voorwaarden voor deelname. Klik hier om ze te raadplegen.

Extraatje: fiets huren?
Wilt u de fietsroute door de tunnel afleggen, maar kunt u niet op de eigen fiets komen? Het is mogelijk om een fiets te huren. Ga voor meer informatie, beschikbaarheid en reserveren naar de website van Maastricht Bereikbaar

Let op: per tijdsvenster zijn 80 huurfietsen beschikbaar. Vol=vol. Kijk vóórdat u uw e-ticket voor een fietsrit door de tunnel reserveert, eerst of er nog huurfietsen beschikbaar zijn voor het tijdsvenster van uw voorkeur.

A2-Tunnelrun voor volwassenen uitverkocht! Tickets Kidsrun nog verkrijgbaar.

Door de samenwerking met Atletiek Maastricht/Maastricht Running Tours kunt u deelnemen aan de 'A2-Tunnelrun for Charity' op zondagochtend. Er is een 'kids run' (maximaal 500) en een 'volwassenen run' (maximaal 1.500):

  • Tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen de kids t/m 12 jaar door de tunnel rennen. Zij rennen tussen de 400 en 1.200m. De opbrengst van de kids run gaat volledig naar Unicef. 
  • Van 10.00 tot 11.00 uur is iedereen vanaf 13 jaar en ouder welkom. De lengte van deze run is ongeveer 5 kilometer. De opbrengst van de volwassenen run gaat volledig naar het Toon Hermans Huis Maastricht. Deze run belooft een waar spektakel te worden. Na een gezamenlijke warming up worden de lopers namelijk begeleid door een dj-wagen en een samba-band. 
Kijk voor meer informatie op www.tunnelrun.nl.

Vrijwilligers gezocht!

Overigens hebben we voor het Tunnelweekend ook vrijwilligers nodig die een handje mee willen helpen bij de ontvangst van gasten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan.

Programma zaterdag 29 oktober

 aCTIVITEIT TIJDSTIP HOE AANMELDEN?
Wandeling door bovenste
tunnelbuizen 
Van 10.00 tot 16.00 uur
Toegang terrein tot 15.30 uur
Zonder aanmelding
Fietstocht Vertrek tussen 10.00-10.30 uur  VOL!
  Vertrek tussen 11.00-11.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 12.00-12.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 13.00-13.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 14.00-14.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 15.00-15.30 uur VOL!
Reünie oud-medewerkers
Avenue2 en
A2 Maastricht
's Avonds                                    Enkel op uitnodiging

Programma zondag 30 oktober

ACTIVITEIT TIJDSTIP HOE AANMELDEN?
Wandeling door bovenste 
tunnelbuizen
Van 12.00 tot 16.00 uur
Toegang terrein tot 15.30 uur        
 Zonder aanmelding
A2-tunnelrun for charity
- Kids run 
Van 9.00 tot 10.00 uur Via deze link
 A2-tunnelrun for charity
- Volwassenen run VOL!
Van 10.00 tot 11.00 uur Inschrijven is niet
meer mogelijk.
Doneren kan wel
nog via deze link
Fietstocht Vertrek tussen 12.00-12.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 13.00-13.30 uur  VOL!
  Vertrek tussen 14.00-14.30 uur VOL!
  Vertrek tussen 15.00-15.30 uur VOL!
Besloten bijeenkomst
vrijwilligers Tunnelweekend
en relaties samenwerkings-
partners
Tijdstip nog in te vullen. Enkel op uitnodiging