TUNNELWEEKEND

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016

Ingang via op- en afrit Gerardusweg

Om een veilige toegang voor bezoekers aan het bouwterrein bij Europaplein te garanderen heeft Rijkswaterstaat toestemming verleend om de oprit naar de A2 richting Luik van vrijdag 28 oktober, 20.00 uur tot maandag 31 oktober 06.00 uur af te sluiten. Ook ter hoogte van de Sint Gerardusweg is de op- én afrit afgesloten. Zo kunnen fietsers en voetgangers vanaf de Sint Gerardusweg het werkterrein bereiken via een autovrije route. Download hier het overzichtskaartje.

Toegang voor mindervaliden

Tijdens het Tunnelweekend zijn ook mindervaliden van harte welkom. Wel geldt er een
aangepaste wandelroute omdat doorsteken via het middentunnelkanaal voor scootmobielen/elektrische rolstoelen te smal is. Mindervaliden mogen deelnemen
aan de fietsroute door de onderste tunnelbuizen, mits hun scootmobiel/elektrische rolstoel aan bepaalde voorwaarden kan voldoen. Lees hier meer over deelname van mindervaliden aan het Tunnelweekend.

TUNNELWEEKEND: BEREIKBAARHEID

Geplaatst op 10 oktober 2016

Het is bijna zover: op zaterdag 29 en zondag 30 oktober heten wij u van harte welkom binnen het bouwterrein bij Europaplein. Een heel (Tunnel)weekend lang krijgen bezoekers de kans om nog één laatste keer door de tunnelbuizen te wandelen én te fietsen. Komt u ook? Lees dan hieronder hoe u het bouwterrein bij Europaplein bereikt.

Per auto

Het bouwterrein bij Europaplein is tijdens het Tunnelweekend te voet bereikbaar vanaf de Sint Gerardusweg. Automobilisten kunnen voordelig parkeren op parkeerterrein P6, bij het MECC. Het adres dat u kunt invoeren in uw navigatiesysteem is Paul Henri Spaaklaan 7-9, 6229 EN Maastricht. Heeft u geen navigatiesysteem? Download dan hier een routekaartje.

Parkeren
Parkeren kan bij het MECC, parkeerterrein P6. Tijdens het Tunnelweekend geldt een voordelig* parkeertarief van drie euro per keer. De looproute naar het bouwterrein bij Europaplein is ruim 1 kilometer lang en wordt vanaf de Paul Henri Spaaklaan aangegeven met gele borden.

* Met dank aan sponsoring van het MECC.

Parkeeralternatieven
Wilt u liever ergens anders parkeren? Kijk dan voor parkeeralternatieven op de website van Maastricht Bereikbaar. Zo kunt u gratis parkeren aan de rand van de stad bij P&R Maastricht Noord en van hieruit de trein naar Maastricht Randwyck nemen. U koopt uw treinkaartje tegen regulier tarief bij de Veolia-automaat op het station.

Per fiets en te voet

Het bouwterrein bij Europaplein is vanaf de Sint Gerardusweg bereikbaar voor fietsers (inclusief e-bikes) en voetgangers. Ter hoogte van de op- en afrit Sint Gerardusweg moeten fietsers afstappen en met de fiets aan de hand verder lopen naar de entree van het bouwterrein. 
Fietsstallingen
  • Komt u met de fiets of e-bike, maar volgt u enkel de wandelroute? Dan kunt u uw tweewieler parkeren in de stalling aan de noordzijde van het bouwterrein, ter hoogte van de John. F. Kennedysingel. 
  • Wilt u vóór of na uw gereserveerde fietsrit door de tunnel, nog door de bovenste tunnelbuizen wandelen? Dan kunt u fiets of e-bike kwijt in de zuidelijke fietsenstalling.  
  • Er zijn begeleiders aanwezig die u de weg wijzen. 
  • Beide stallingen zijn onder toezicht, maar let op: u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendom. Sluit uw fiets(en) daarom altijd zorgvuldig af.

Per brom- of snorfiets

Binnen het bouwterrein is brommen en snorren niet toegestaan. Brom- en snorfietsen kunnen niet binnen het bouwterrein worden gestald. Komt u toch per brom- of snorfiets naar het bouwterrein bij Europaplein? Dan moet u de brom- of snorfiets stallen in de omgeving (zonder toezicht) en van daaruit te voet verder gaan naar de ingang van het bouwterrein bij Europaplein. E-bikes zijn wel toegestaan binnen het werkterrein.

Met openbaar vervoer

Komt u met de trein? Vanaf het Centraal Station Maastricht is het ongeveer 15-20 wandelen naar het bouwterrein bij Europaplein. Download voor de kortste looproute hier een kaartje. Of neem de trein naar station Randwyck. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten wandelen. Vanaf station Randwyck wordt de looproute richting bouwterrein bij Europaplein aangegeven met gele borden. Reist u per bus? Neem dan de bus richting Randwyck/Academisch Ziekenhuis en stap uit bij de hoofdingang van het MECC (Forum). Van daaruit wandelt u richting station Randwyck en volgt u de gele borden. 
Tot ziens bij het Tunnelweekend!