INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Komt u ook?

De dankviering vindt plaats op zondag 18 december a.s., van 10.30 tot 11.30 uur. De Lourdeskerk ligt aan de Voltastraat 45 in Wittevrouwenveld. U bent van harte welkom!

DANKVIERING IN DE LOURDESKERK

Zondag 18 december 2016, van 10.30 tot 11.30 uur

Geplaatst op 8 december 2016

Sinds het begin van de werkzaamheden hebben we bij A2 Maastricht een warme band met pastoor Mattie Jeukens. Dat begon op 24 mei 2012, met een viering in 'zijn' Lourdeskerk waarbij hij de bescherming inriep van de Heilige Barbara, de beschermheilige van personen met gevaarlijke beroepen. Mattie ging voor extra zekerheid en vroeg ook hulp en ondersteuning aan bij de Madonna della Strada. Vier jaar lang heeft Mattie noveenkaarsen voor ons gebrand: 368 stuks in totaal. "Dat is onze subsidie aan de tunnel opdat het goed zou gaan en met de bouw is het goed gegaan, want de tunnel is zonder grote ongelukken op tijd klaar gekomen!", aldus een tevreden pastoor Mattie. 
Pastoor Mattie Jeukens heeft een belangrijke bijdrage geleverd tijdens de bouw van de tunnel. En de Heilige Barbara? Die heeft haar eigen nisje gekregen in het Dienstengebouw Noord. Daar waakt ze straks over de weggebruikers. Pastoor Mattie Jeukens heeft een belangrijke bijdrage geleverd tijdens de bouw van de tunnel. En de Heilige Barbara? Die heeft haar eigen nisje gekregen in het Dienstengebouw Noord. Daar waakt ze straks over de weggebruikers.

Verbinden in alle windrichtingen

Op zondag 18 december is iedereen van harte welkom in de Lourdeskerk. "Wij vieren dan niet alleen dat de tunnel in gebruik is genomen en deze een nieuwe verbinding maakt tussen noord en zuid. We vieren óók de nieuwe verbindingen tussen oost en west", laat Mattie weten. De viering wordt daarom opgeluisterd door het gemengde koor van 'Sint Pieter op de Berg', een koor uit het westen van Maastricht. Na de mis zijn alle aanwezigen van harte welkom in het Trefcentrum, om samen onder het genot van een 'tas koffie of thee' een stukje vlaai te eten en terug te kijken op de afgelopen (bouw)jaren.
Fotografie: Aron Nijs en Bert Janssen