DAG VAN DE BOUW 2017 OP MIJN GROENE LOPER

500 BEZOEKERS VOOR MIJN GROENE LOPER: FIJN DAT U ER WAS!

Geplaatst op 20 mei 2017

We waren benieuwd hoe groot de belangstelling zou zijn na de spectaculaire bouwput van de tunnel. En met ons verkleinde team konden wij enkel gasten ontvangen tussen 11.00 en 15.00 uur. Maar u heeft ons verrast! Ruim 500 personen uit Maastricht en omstreken waren heel nieuwsgierig naar de Groene Loper boven op de tunnel. 

Ook weer hier?

Het was gezellig druk met een zonnetje, een kopje koffie, glaasje water en pizzapunt. “Hey jullie ook weer hier?” “Tuurlijk wij blijven het volgen.” “Was jij ook niet bij het ontbijt tijdens het tunnelweekend?" “Ja, maar we hebben elkaar ook vorig jaar gezien tijdens in de fietstocht naar Vaeshartelt.” “En afgelopen april. Fietsen op de N2”. “Tot volgende keer.” Soms lijkt het echt alsof iedereen elkaar kent … 

Vragen, vragen

Bij Caracola in de voormalige Theresiaschool langs de Groene Loper kregen onze gasten een kijkje in het maakproces van het stedenbouwkundig plan. Waar zijn nieuwe huizen gepland? Wat voor soort huizen komen langs de laan? Wat is een ‘bel-etage’? Hoe waarborgen jullie die diversiteit in de bouw? Wanneer komen de eerste nieuwe huizen? Maar zeker ook. Wanneer is de laan en het groen bovenop de tunnel af? Wat zijn de nieuwe
rijroutes bij Geusselt en Europalein? Hoe ziet de nieuwe bewegwijzering uit? Komende weken zullen we vragen en antwoorden publiceren in onze vaste communicatiekanalen. 
In Caracola konden mensen een kijkje in de keuken nemen bij het maakproces. Fotograaf: Fred Berghmans. In Caracola konden mensen een kijkje in de keuken nemen bij het maakproces. Fotograaf: Fred Berghmans.
Vanuit Caracola hebben we wandelingen gemaakt naar de Gemeenteflat en de nieuwbouw van Albert Heijn. ‘De mannen van de Gemeenteflat’ konden veel vertellen over historie en huidige restauratie. “Als we het tempo erin kunnen houden zal de buitenkant van de Gemeenteflat voor de bouwvakantie gerestaureerd zijn. Ook het nieuwe pand voor AH, Etos, Gall & Gall zal voor de bouwvakantie klaar zijn. Dan volgt nog de sloop van de oude
winkels en de inrichting van het nieuwe parkeerterrein.” 
Begeleide wandeling vanuit Caracola naar de Gemeenteflat en Albert Heijn. Fotograaf: Fred Berghmans. Begeleide wandeling vanuit Caracola naar de Gemeenteflat en Albert Heijn. Fotograaf: Fred Berghmans.
Partners Dag van de Bouw: Laudy Bouw & Ontwikkeling, Avenue2/Ballast Nedam, Mulleners Vastgoed, Humblé-Martens Architecten, Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton, Albert Heijn, Van de Pauwert Architecten, projectbureau A2 Maastricht, Tijs Hillen Makelaardij, en Boek & Offermans Makelaars.