OMBOUW SCHARNERWEG

Let op!

De planning is onder voorbehoud. Deze is namelijk afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals het weer.

DEKLAAG EN DEFINITIEVE MARKERING ROTONDE SCHARNERWEG

Update: 2 november 2017

Deze zomer ging de nieuwe rotonde bij de Scharnerweg open voor verkeer. Maar zoals bekend is het voorlopig nog een tijdelijke situatie. Het werk aan de rotonde is nog niet afgerond. Volgende week zetten we een volgende stap in de richting van de definitieve situatie.

Werkzaamheden tussen 22.00 en 5.30 uur

In de nacht van 9 op 10 november brengen we de bovenste laag asfalt (de deklaag) en de definitieve markeringen aan. We brachten de deklaag nog niet eerder aan vanwege het bouwverkeer dat het nieuwe asfalt al meteen zou kunnen beschadigen.

We hebben in overleg met busonderneming Arriva en gemeente Maastricht besloten de deklaag en definitieve markeringen in één keer ’s nachts aan te brengen. Dan rijden er geen lijnbussen en is er sowieso minder oost-westverkeer. Daarom is de rotonde volledig dicht voor autoverkeer van donderdagavond 9 november 22.00 uur tot vrijdagochtend 10 november 5.30 uur.

Hinder voor omwonenden en verkeer

We werken in de avond en nacht om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Omdat er wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden overlast ervaren. Zo is geluidshinder mogelijk, zeker omdat er in de avond en nacht minder omgevingsgeluid is.

We werken tot en met de Hunnenweg. Autoverkeer kan niet de Hunnenweg in vanaf de Scharnerweg. Aan de kant van de Scharnertunnel werken we tot aan de rotondegrens. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door, onder begeleiding van verkeersregelaars.

Reservenacht

Omdat de voortgang van de werkzaamheden en het weer invloed kunnen hebben op de planning, is er ook een reservenacht gepland. Dat is de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november.

Voorbereidingen vanaf 6 november

Vanaf maandag 6 november zijn we bezig met het voorbereiden van het aanbrengen van de deklaag. Zo repareren we bijvoorbeeld de tussenlaag van het asfalt op een aantal plekken. Daarvoor is de rotonde af en toe gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats, tussen 7.00 en 17.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, is uitloop tot in de avonduren niet uitgesloten.