KONINKLIJK BEZOEK OP 29 MAART

Waar is wat te zien?

Verkeersmaatregelen tijdens koninklijk bezoek

Vanwege het koninklijk bezoek worden een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Daarom zijn een aantal wegen afgesloten voor verkeer en gelden op een aantal plaatsen een parkeerverbod. Meer informatie vindt u hier.

Bereikbaarheid tijdens koninklijk bezoek en #4dagenGroeneLoper

Lees hier over de verschillende reisalternatieven en bereikbaarheid tijdens het koninklijk bezoek en #4dagenGroeneLoper.

Read here in English about the accessibility during #4dagenGroeneLoper.

29 maart - 1 april #4dagenGroeneLoper

Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 organiseren van 29 maart tot en met 1 april allerlei activiteiten met verschillende partners om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren. Meer info: www.a2maastricht.nl/
mijlpaalgroeneloper
.

GROENE LOPER UIT VOOR DE KONING

Update op 26 maart 2018

Bijzonder vereerd zijn we met het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op donderdagochtend 29 maart. Samen met de koning vieren we dan dat het verkeerssysteem voor A2 Maastricht, waar 'zijn' tunnel onderdeel van uitmaakt, is afgerond en nemen we in symbolische zin de Groene Loper in gebruik. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is hier ook bij aanwezig.
In het Trefcentrum Wittevrouwenveld zijn 200 genodigden te gast. Dit is een dwarsdoorsnede van vertegenwoordigers van bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden. Samen kijken we terug op het verloop van het project en staan we stil bij de veranderingen voor de stad. Na het programma in de zaal van het Trefcentrum gaan van die 200 genodigden een vijftiental gasten met de koning in gesprek. Aansluitend gaat de koning met zijn gasten naar de rotonde Scharnerweg voor de officiële, symbolische, opening van de Groene Loper. U kunt vanaf ongeveer 10.15 uur live meekijken via L1 TV.  

Wilt u donderdag 29 maart komen kijken? Dat kan vanaf 11.00 uur tussen Lourdeskerk en rotonde Scharnerweg en op de rotonde zelf!

U kunt op donderdagochtend 29 maart zelf een kijkje komen nemen. Het gezelschap gaat te voet en met het zonnetreintje vanaf de Lourdeskerk naar de rotonde bij de Scharnerweg.

Uit veiligheidsoverwegingen zal de route aan beide kanten met hekken zijn afgezet. Het is mogelijk voor toeschouwers om langs deze route een kijkje te nemen. Daarvoor kunt u zich inschrijven via de rode knop bovenaan deze pagina. De rotonde Scharnerweg zal gedurende het ochtendprogramma een paar uur afgesloten zijn. Hier zal de koning de symbolische opening van de Groene Loper verrichten. Hoe? Dat is een verrassing!

Vanaf 11.00 uur zorgt een dj alvast voor de nodige sfeer. Ook de Wieker Fanfare levert een feestelijke bijdrage aan de opening. De koning en genodigden worden rond 11.15 uur verwacht. Belangstellenden kunnen op het fietspad meekijken. Om ongeveer 12.00 uur zal de koning zijn bezoek afsluiten. 

Laat het ons weten!

Wilt u op locatie komen kijken? Laat het ons vooraf weten en vraag een gratis e-ticket aan via de rode knop bovenaan deze pagina. Zo krijgt de organisatie een indruk hoe groot de belangstelling is. We kunnen dat dan ook aan u berichten en eventueel teleurstelling voorkomen als het te druk zou worden. Het gratis e-ticket kan geen vaste plek garanderen langs de route tussen OLV Lourdeskerk en de rotonde en op het fietspad van de rotonde op de Scharnerweg. Langs de route is er aan beide kanten van de straat plek voor ongeveer 6.000 mensen. Op het fietspad van de ronde op de Scharnerweg kunnen ongeveer 1.000 mensen terecht.

Houdt u er verder rekening mee dat sommige straten uit veiligheidsoverwegingen afgesloten zullen zijn. U kunt het beste op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen.

Of meekijken via L1 TV

Om zoveel mogelijk belangstellenden te bereiken, kunt u sowieso ook live meekijken via L1 TV. Zij zullen vanaf ongeveer 10.15 uur verslag doen van het koninklijk bezoek. Dan kunt u thuis meekijken naar het programma in het Trefcentrum Wittevrouwenveld en de opening van de Groene Loper op de rotonde Scharnerweg.

In de middag is ook de presentatie van het geschiedenisboek in het Trefcentrum te volgen via L1 TV. De middag wordt afgesloten met de première van de afsluitende documentaire over A2 Maastricht. De docu is ’s middags en ’s avonds te zien op L1 TV.

Of bezoek onze tijdelijke filmzaal

Van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april kunt u ‘s avonds  om 19.00 of 21.00 uur naar het Trefcentrum Wittevrouwenveld komen om gezamenlijk naar de documentaire te kijken. Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 trakteren op een versnapering. Enkele groepen bewoners hebben zich al aangemeld. Dit kunt u ook doen via www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper. U bent van harte welkom!