TERUGKIJKEN OP #4DAGENGROENELOPER

Foto's #4dagenGroeneLoper

We hebben de foto's van #4dagenGroeneLoper per moment in een apart fotoalbum geplaatst. Kijkt u mee? Scrol dan naar beneden.

Meer foto's koninklijk bezoek 29 maart

Toespraken Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en hoogleraar Margot Weijnen 29 maart 2018

Lees hier de toespraak die Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, gegeven heeft op 29 maart 2018, tijdens de bijeenkomst ter ere van de symbolische opening van de Groene Loper.

Lees hier de toespraak die hoogleraar Margot Weijnen gegeven heeft tijdens deze bijeenkomst. Meer over haar en waarom zij de maatschappelijke waarde van A2 Maastricht zo hoog vindt, leest u hier.

Meer foto's middagprogramma 29 maart

Presentatie geschiedenisboek ‘Het A2 Maastricht model’ en première documentaire ‘Met de zegen van Barbara’

Meer foto's #4dagenGroeneLoper

Meer foto's afsluitende bijeenkomst 31 maart

A2-werkgroep, A2-buurtenplatform en A2-bedrijvenplatform

Meer foto's Groene Loper Run

TERUGKIJKEN OP #4DAGENGROENELOPER

Geplaatst op 4 april 2018

De Groene Loper is tussen 29 maart en 1 april door honderden mensen uitgerold. Vier dagen lang kon je het zien, proeven, ruiken en voelen. Het voorjaar was nog koud en de bomen zijn nog kaal. Toch is Maastricht-Oost volop in verandering en iedereen doet mee. De koning gaf op donderdag 29 maart de aftrap door het nieuwe stadsbeeld 'de Engel van Maastricht' te onthullen. L1 TV deed de hele dag live verslag van het bezoek, de presentatie van het geschiedenisboek en de documentaire ‘Met de zegen van Barbara. Hoe de A2-tunnel Maastricht weer laat ademen’. Ruim 10 nieuwe en oude organisaties langs de Groene Loper hielden open dag. Aan de eerste Groene Loper Run op paaszondag deden 800 renners mee. 

Wie waren erbij? Wie deden mee? Op deze pagina kunt u terugkijken naar:

Koninklijk bezoek: een dag van verbinding

Blije gezichten langs de route en net op tijd een zonnetje. Op donderdag, 29 maart ging de #loperuitvoordekoning. Koning Willem-Alexander kon met eigen ogen zien dat het bruist in Maastricht-Oost. En iedereen deed mee!
Gastvrij ontvangst in Trefcentrum Wittevrouwenveld Gastvrij ontvangst in Trefcentrum Wittevrouwenveld
Onderweg naar rotonde Scharnerweg bij voormalige Sint Theresiaschool Onderweg naar rotonde Scharnerweg bij voormalige Sint Theresiaschool
Enthousiaste mensen stonden te wachten op rotonde Scharnerweg op de komst van de koning. Enthousiaste mensen stonden te wachten op rotonde Scharnerweg op de komst van de koning.
Talent Raoul en koning Willem-Alexander onthullen kunstwerk 'de nieuwe engel van Maastricht'. Talent Raoul en koning Willem-Alexander onthullen kunstwerk 'de nieuwe engel van Maastricht'.

Middagprogramma 29 maart

Tijdens het middagprogramma in het Trefcentrum vond de boekpresentatie plaats van het geschiedenisboek 'het A2 Maastricht model'. Wethouder Aarts reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan voormalig minister Karla Peijs. Aansluitend konden de genodigden kijken naar de afsluitende documentaire waarvan tijdens de #4dagenGroeneLoper elke avond twee voorstellingen in het Trefcentrum te zien waren. 

#4dagenGroeneLoper: kennis maken met oude én nieuwe bewoners langs de Groene Loper

Van 29 maart tot en met 1 april zetten oude èn nieuwe bewoners langs de Groene Loper hun deuren open zodat mensen (opnieuw) een kijkje konden nemen. Klik voor een sfeerimpressie hiernaast op de link onder 'meer foto's #4dagenGroeneLoper'.

31 maart: afsluitende bijeenkomst werkgroepen A2 Maastricht

Met het koninklijk bezoek en het afronden van de inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper komt ook een einde aan de langjarige inzet voor A2Maastricht van de A2-werkgroep (van start in 2003), het A2-buurtenplatform (van start in 2004) en het A2-bedrijvenplatform (van start in 2005). Het is best bijzonder: platforms die zo lang samenwerken met opdrachtgever en bouwer. Steeds met één doel voor ogen: #TransitieMaastrichtOost. Die succesvolle samenwerking onderstreepten we op zaterdagmiddag met een afsluitende bijeenkomst voor (oud)leden. Dank voor de jarenlange inzet. A2 Maastricht: we werk(t)en er samen aan!

1 april: Groene Loper Run

Op zondag 1 april maakten hardlopers kennis met de Groene Loper tijdens de eerste editie van de Groene Loper Run. Het was genieten van de sfeer, de enthousiaste hardlopers en het gezellige publiek!

Fijn dat u erbij was!

#4dagenGroeneLoper zijn alweer bijna voorbij. Fijn dat u erbij was. Dank aan de partners voor hun enthousiaste inzet en mooie initiatieven! 

Trefcentrum Wittevrouwenveld, OLV Lourdeskerk, Caracola, Werkhuis Maastricht Noordoost, Enexis Huis Limburg, Sjoen Graas, Green043 Bikepark, Ballast Nedam, Café De Kokerel, Talentino De Greune Luiper, Bistrot On Top, LEEF! Therapeutisch Centrum Maastricht, Albert Heijn, Extra Leisure, Maastricht Running Tours en Floris Running Evolution