AANLEG GROENE LOPER

12 en 13 april: GraviLyn in de planning

Let op!

De planning is onder voorbehoud. Deze is namelijk afhankelijk van
diverse omstandigheden, voornamelijk van het weer.

12 EN 13 APRIL: GRAVILYN IN DE PLANNING

Geplaatst op 11 april 2018

Op donderdag 12 en vrijdag 13 april staat het aanbrengen van GraviLyn op de planning tussen de Voltastraat en de Scharnerweg en tussen de Adelbert van Scharnlaan en de Sint Gerardusweg. GraviLyn is de goudgele halfverharding van het middenpad dat straks bestemd is voor voetgangers en fietsers.  

Afgelopen najaar brachten we de eerste etappes GraviLyn aan op de Groene Loper tussen Europaplein en Geusselt. We startten toen met het aanbrengen van de GraviLyn tussen de Paardentunnel en de Voltastraat en tussen de Scharnerweg en de Adelbert van Scharnlaan. 

Het was bekend dat het een tijdje duurt voordat het natuurlijke materiaal is uitgehard. Zoals vaker bericht zijn de weersomstandigheden belangrijk voor het natuurlijke materiaal om goed te kunnen uitharden. De winterse, vooral natte, weersomstandigheden, en later weer een vorstperiode, zijn ongunstig geweest voor het GraviLyn dat al is aangebracht. Momenteel wordt onder andere onderzocht wat de gevolgen zijn van de weersinvloeden en hoelang het duurt voordat de GraviLyn gebruikt kan worden. We houden u op de hoogte.

Voor de GraviLyn die nu wordt aangebracht, geldt ook dat deze eerst moet uitharden voordat we er gebruik van kunnen maken. Daarom is het middenpad voorlopig nog afgesloten.

Meer over GraviLyn

GraviLyn is een halfverharding die speciaal is ontwikkeld voor wandel- en fietspaden en die uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen. Het is een mengel van Dolomietsplit - ook wel Gravier d'Or genaamd - en lijnolie. Na het mengen met de lijnolie duurt het een tijdje voordat het fijne grind helemaal is uitgehard. Na uitharding is GraviLyn bestand tegen alle soorten weer: in de zomer stoft het niet en in de winter blijft GraviLyn een stevige ondergrond. Bovendien zorgt de kleur voor een sfeervolle, parkachtige uitstraling. Lees hier meer over de keuze voor GraviLyn.

Foto: Fred Berghmans - 12 april 2018