WERKEN AAN DE GROENE LOPER TUSSEN PAARDENTUNNEL EN GEUSSELTPARK

WERKEN AAN DE GROENE LOPER TUSSEN PAARDENTUNNEL EN GEUSSELTPARK

Update 23 mei 2018

Voor het Pinksterweekend hebben we fase 1 van de aanleg van de verkeersdrempel op het Stadionplein afgerond. Fase 2 van het werk start, iets later dan verwacht, op donderdag 24 mei. Naar verwachting duren de werkzaamheden één week. Houd rekening met enige hinder.

Geplaatst op 1 mei 2018

We werken niet alleen tussen Europaplein en Geusselt aan de inrichting van het openbaar gebied. We zijn ook in het Geusseltpark aan de slag voor de aanleg van de Groene Loper, die vanaf hier richting Buitengoed Geul en Maas gaat.  

Eind 2017 hebben we een verkeersdrempel aangelegd op de splitsing van de Stadionweg en de Pierre de Coubertinweg. Nu leggen we ook aan de andere kant van de Pierre de Coubertinweg een verkeersdrempel aan, op het Stadionplein. Daar starten we mee vanaf woensdag 2 mei.

Werken in fasen

Naar verwachting duurt het werk drie weken. We werken in twee fasen. Zo houden we de achterste parkeerplaatsen op het Stadionplein (tegen de Geusseltvijver aan) bereikbaar. Verkeer kan steeds over één van de rijbanen van het Stadionplein doorgaan. Op de rijbaan die open is, geldt dan tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Pierre de Coubertinweg tijdelijk doodlopend

In beiden fasen is het voor autoverkeer niet mogelijk om door te gaan vanaf het Stadionplein naar de Pierre de Coubertinweg en andersom. De Pierre de Coubertinweg is alleen bereikbaar via de Stadionweg. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werk doorgaan.

Half mei: GraviLyn in de planning

Voor het doortrekken van de Groene Loper van de Paardentunnel naar het Geusseltpark vervangen we half mei een deel van de stoep op de Pierre de Coubertinweg. Tussen de in-/uitrit van het parkeerterrein van Hotel Apple Park en de Stadionweg (onder de grote bomen) brengen we GraviLyn aan. Verkeer kan enige hinder ondervinden door deze werkzaamheden.

(Geluids)hinder

We werken met machines. Dit kan geluids- en trillingshinder opleveren. De bouwers van Avenue2 werken van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 07.00 tot 17.00 uur. Bij tegenvallers is uitloop tot in de avonduren niet uitgesloten.

Foto: Aron Nijs - 18 april 2018