AANLEG GROENE LOPER

Aan de slag met GraviLyn
op 15 mei

AAN DE SLAG MET GRAVILYN OP 15 MEI

Geplaatst op 14 mei 2018

Op dinsdag 15 mei gaat Avenue2 weer aan de slag met GraviLyn. GraviLyn is de goudgele halfverharding van het middenpad van de Groene Loper, dat straks bestemd is voor voetgangers en fietsers.  

Tussen Paardentunnel en Geusseltpark

Voor het doortrekken van de Groene Loper van de Paardentunnel naar het Geusseltpark brengen we GraviLyn aan tussen de Paardentunnel en het Stadionplein.  

Daarnaast vervangen we een deel van de stoep op de Pierre de Coubertinweg. Tussen de in-/uitrit van het parkeerterrein van Hotel Apple Park en de Stadionweg (onder de grote bomen) brengen we GraviLyn aan. Verkeer kan enige hinder ondervinden door deze werkzaamheden.

Tussen Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan

Zoals vaker bericht duurt het een tijdje voordat de GraviLyn is uitgehard en zijn de weersomstandigheden belangrijk voor de uitharding van het natuurlijke materiaal. De GraviLyn tussen de Regentesselaan en de Adelbert van Scharnlaan is helaas niet goed uitgehard. De kwaliteit is onvoldoende. Daarom hebben we dit deel van de GraviLyn inmiddels eruit gehaald en brengen we hier nieuwe GraviLyn aan op 15 mei.

Voor de GraviLyn die nu wordt aangebracht, geldt ook dat deze eerst moet uitharden voordat we er gebruik van kunnen maken.

Meer over GraviLyn

GraviLyn is een halfverharding die speciaal is ontwikkeld voor wandel- en fietspaden en die uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen. Het is een mengel van Dolomietsplit - ook wel Gravier d'Or genaamd - en lijnolie. Na het mengen met de lijnolie duurt het een tijdje voordat het fijne grind helemaal is uitgehard. Na uitharding is GraviLyn bestand tegen alle soorten weer: in de zomer stoft het niet en in de winter blijft GraviLyn een stevige ondergrond. Bovendien zorgt de kleur voor een sfeervolle, parkachtige uitstraling. Lees hier meer over de keuze voor GraviLyn. 

Foto: Fred Berghmans (aanbrengen GraviLyn tussen Scharnerweg en Voltastraat - 12 april 2018)