VAN WINTERS GRIJS NAAR LENTEGROEN OP DE GROENE LOPER

Aan de slag met GraviLyn

Begin deze week heeft Avenue2 weer GraviLyn aangebracht, de goudgele halfverharding van het middenpad van de Groene Loper. Avenue2 bracht GraviLyn aan tussen de Paardentunnel en het Geusseltpark én verving de GraviLyn tussen Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan. Lees hier meer.

VAN WINTERS GRIJS NAAR LENTEGROEN OP GROENE LOPER

Geplaatst op 17 mei 2018

Het gras ontkiemt. Bomen krijgen blad en de reuzenpilaren staan in volle bloei. We schakelen over van winters grijs naar lentegroen op de Groene Loper! De nieuwe verbindingen tussen Geusselt en Europaplein lonken om er gebruik van te maken. Maar het is nog even geduld hebben.
Het liefst willen we alles in één keer goed doen. Tegelijkertijd duiken er - net als bij andere grote bouwprojecten - tijdens de uitvoering en bij elke oplevering zogenaamde restpunten op: onvolkomenheden die moeten worden aangepakt. 

In de meeste gevallen gaat het om onvolkomenheden die relatief eenvoudig te corrigeren zijn. Bijvoorbeeld een putdeksel die niet goed ligt, een lantaarnpaal die scheef staat, een verzakking in het straatwerk of een verkeersbord dat niet goed hangt. Soms zijn de aanpassingen groter. Zoals een stuk GraviLyn dat vervangen moet worden, omdat het niet goed is uitgehard en de kwaliteit onvoldoende is.

Avenue2 is aan de slag om de restpunten op de Groene Loper af te werken. We verwachten dat het werk vóór de bouwvak is afgerond. We houden u op de hoogte!
Bomen op de Groene Loper hebben een 'jasje' om de stam gekregen. Dit, van kokos gemaakte materiaal, beschermt de jonge bomen tegen verbranding door de felle zon.
Fotograaf: Fred Berghmans