GRONDBORING HOEK PRES. ROOSEVELTLAAN - PROF. COBBENHAGENSTRAAT

Geplaatst op 21 juli 2010

Ter voorbereiding op geohydrologisch onderzoek zal vanaf donderdag 22 juli een boring worden uitgevoerd op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Professor Cobbenhagenstraat. De werkzaamheden duren tot uiterlijk zaterdag 24 juli.
 
Waarom onderzoek?
De boring wordt uitgevoerd ter voorbereiding op het geohydrologisch onderzoek. Het onderzoek geeft inzicht in de doorlatendheid van de ondergrond: hoe goed kan de ondergrond water doorlaten? Dat zijn belangrijke gegevens voor tijdens en na de bouw van de tunnel.
 
Wanneer vindt het onderzoek plaats?
De boring wordt uitgevoerd van donderdag 22 juli tot zaterdag 24 juli. Het geohydrologisch onderzoek zal starten rond 26 juli.

Waaruit bestaat het onderzoek?
Alvorens het onderzoek kan worden gedaan dienen er een boringen te worden uitgevoerd op verschillende locaties langs de huidige N2.
Het onderzoek bestaat uit verschillende proeven, zoals een pompproef, een tracerproef en een falling head proef.

Wat zijn de gevolgen van het onderzoek?
De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd van ongeveer 7.00 uur tot 19.00 uur. Ondanks dat het geluid en de trillingen beperkt zijn, kunnen omwonenden daarvan enige hinder ondervinden.
 
Wie voert het onderzoek uit?
De firma Mos voert de boring uit in opdracht van Avenue2. Het onderzoek is afgestemd met Projectbureau A2 Maastricht.
 
Aanvullende informatie en vragen
Wilt u meer informatie over deze werkzaamheden of andere voorbereidende werkzaamheden? Kijk op www.a2maastricht.nl voor actuele en aanvullende informatie. Of neem contact op met de Servicelijn Maastricht Oost via 043 – 350 7150 of servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl.