WAAROM ZIE IK NOG GEEN SLOOP? (GEPLAATST 23 JUNI 2011)

Via bewonersbrieven en in het voortgangsbericht van 1 juni 2011 werd de sloop van de panden aan de Viaductweg, Dr. Schaepmansstraat en President Rooseveltlaan aangekondigd.
Al sinds begin juni is Strukton Milieu Techniek in opdracht van Avenue2 bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. Dit wil zeggen dat de panden eerst asbestvrij worden gemaakt en vervolgens de stalen platen worden verwijderd. Tot nu toe waren de sloopwerkzaamheden amper zichtbaar, omdat het verwijderen van asbest plaatsvindt in de te slopen gebouwen.
De voorbereidende werkzaamheden voor de panden aan de Viaductweg zijn bijna afgerond. Begin juli start de eigenlijke sloop van de dichtgespijkerde flat en tankstation Gulf. Met een hydraulische kraan met puinknijper worden de panden beetje bij beetje afgebroken.
Het fietspad langs de flat aan de Viaductweg is tijdens de sloop afgesloten. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Kolonel Millerstraat.

Verder wordt in week 26, 26 juni tot en met 3 juli 2011, de achterzijde van het Informatiecentrum A2 Maastricht gesloopt. Het Informatiecentrum blijft gewoon geopend.

Vragen over stof- en geluidsoverlast tijdens de sloop? Kijk bij  Meer Weten > vraag en antwoord.