OMBOUW GEUSSELT UITGESTELD

De ombouw van kruispunt Geusselt wordt uitgesteld omdat de voorbereidingen niet tijdig klaar zijn. Het kruispunt moet in één weekend worden omgebouwd en kan niet in verschillende fases. Dat betekent dat de wegverleggingen van de N2, Terblijterweg en Viaductweg niet komend weekend (13 t/m 16 januari) plaatsvinden maar op een later tijdstip.

 

Ombouw kruispunt in één weekend

De ombouw van het kruispunt moet in één weekend helemaal worden uitgevoerd en kan niet in verschillende stappen gebeuren. Alleen op deze manier kan de overlast voor de weggebruikers beperkt blijven.

 

Het is niet verantwoord om de ombouw van het kruispunt komend weekend uit te voeren. Onder andere door de slechte weersomstandigheden in de afgelopen weken hebben de voorbereidende werken vertraging opgelopen. Ook de verkeerskundige situatie wordt nogmaals bekeken. Dit om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren en de hinder van de ombouw te beperken. Pas wanneer een robuuste en veilige situatie gegarandeerd kan worden, starten de werkzaamheden. Verkeersveiligheid is prioriteit nummer 1.

 

Volgende week duidelijkheid timing

In de loop van volgende week wordt duidelijk wanneer de ombouw van het kruispunt Geusselt zal plaatsvinden.

 

Verkeershinder door wegafsluitingen
Bij de ombouw van het kruispunt Geusselt worden de Terblijterweg en Viaductweg afgesloten. Dit brengt hinder met zich mee. Houdt u rekening met extra reistijd. Verkeer wordt aangeraden de omgeving van kruispunt Geusselt te mijden.

Meer informatie
Neem contact op met de Servicelijn Maastricht Oost via 043-350 71 50 of servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl. U kunt ook een bezoek brengen aan het Informatiecentrum A2 Maastricht.