OMBOUW KRUISPUNT GEUSSELT DIT WEEKEND BIJ GUNSTIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Dit weekend vindt de ombouw van kruispunt Geusselt plaats. Tenminste, als het niet te hard regent en strenge vorst uitblijft. Onder die voorwaarden worden de N2, Terblijterweg en Viaductweg van 20 tot en met 23 januari verlegd naar hun tijdelijke locatie. Tijdens dit weekend gelden wegafsluitingen en omleidingsroutes.

Veilige situatie
De ombouw van kruispunt Geusselt stond gepland voor afgelopen weekend. Onder andere door de slechte weersomstandigheden in de voorbije weken, liepen de voorbereidende werkzaamheden vertraging op. Ook werd besloten de verkeerskundige situatie nogmaals grondig te bekijken. Nu de verkeersveiligheid voor weggebruikers is gemaximaliseerd, kan de ombouw dit weekend starten.

Weersomstandigheden bepalen
De ombouw van het kruispunt duurt van vrijdagavond 20 tot en met maandagochtend 23 januari. De weersomstandigheden bepalen of het werk kan plaatsvinden. Bij teveel aan regen, mist en/of vorst kunnen bijvoorbeeld geen wegmarkeringen worden aangebracht. Hoewel de weersverwachtingen op dit moment positief zijn, valt de eindbeslissing aanstaande donderdagochtend: dan wordt definitief duidelijk of het werk doorgaat, of dat opnieuw moet worden uitgeweken naar een ander weekend.

Wegafsluitingen en omleidingen
Om ruimte te maken voor de A2-tunnel, verschuift kruispunt Geusselt in zuidwestelijke richting. Hiervoor zijn wegafsluitingen nodig van de Terblijterweg en Viaductweg, ter hoogte van de aansluiting op de N2:
  • Viaductweg: afgesloten van 20 januari 20.00 uur tot en met 21 januari 7.00 uur;
  • Terblijterweg: afgesloten van 20 januari 20.00 uur tot en met 23 januari 6.00 uur (hele weekend).
Rechtdoorgaand verkeer op de N2 - richting Eindhoven of Luik – blijft altijd mogelijk. Tijdens de hierboven genoemde tijdstippen kan verkeer op de N2 niet afslaan naar de Terblijterweg of de Viaductweg. Vanaf zaterdag 21 januari 7.00 uur, is de Viaductweg weer open en kan verkeer vanuit deze weg afslaan naar de N2. Oversteken naar de Terblijterweg kan niet.
Omleidingsroutes worden aangegeven met gele bebording. Meer informatie plus een kaart met omleidingsroutes vindt u op www.a2maastricht.nl.

Klik hier voor meer informatie over wegafsluitingen en omleidingen.

Let op: verkeershinder
De afsluitingen van de Terblijterweg en Viaductweg en de rijstrookafzettingen op de N2 brengen hinder met zich mee. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. Verkeer wordt aangeraden de omgeving van kruispunt Geusselt te mijden.