AVENUE2 BEZORGT KINDEREN LENTEGEVOEL

Op woensdag 4 april 2012 hebben 56 kleuters van basisschool De Letterdoes de boerderij in Huize Maasveld bezocht. De meeste kleuters van deze basisschool zijn woonachtig in het plangebied van A2-Maastricht waar dagelijks gewerkt wordt. Avenue2 zorgt er samen met De Letterdoes voor dat de kinderen een dagje naar de boerderij kunnen.
 
Buitenspelen is, door de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden, erg lastig. Veel van deze kinderen (van 4-6 jaar) wonen in het A2-plangebied, hebben nog nooit jonge dieren in het echt gezien en komen zelden ver buitenshuis. Voor hen is het mooie kans om diverse (jonge) jonge dieren in het echt te zien. Op een boerderij kunnen kinderen iets leren en ervaren over dieren en natuur. Ze kunnen kennismaken met boerderijdieren zoals schapen, kippen en geiten. Ze leren waar ons voedsel vandaan komt en kunnen buitenspelen, net zoals ze dat straks ook op de Groene Loper kunnen doen. Het bezoek aan de boerderij past perfect bij het thema ‘lente’ waar de kleuters van basisschool De Letterdoes nu mee bezig zijn. Bij dit thema wordt aandacht besteed aan het voorjaar, bloemen, dieren en Pasen.
 
Avenue2 steunt zowel het educatieve en maatschappelijke karakter van de kinderboerderij en heeft daarom de busreis mogelijk gemaakt.