POLITIE CONTROLEERT SNELHEID BIJ WEGWERKZAAMHEDEN A2

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Zuid heeft de afgelopen dagen voor het eerst sinds de werkzaamheden aan de A2-tunnel de snelheid van het verkeer gecontroleerd. Er werden topsnelheden van 128 km/u gereden, waar 50 km/u is toegestaan.  De politie controleert op verzoek van Avenue2 die de erg gevaarlijke situaties heeft aangeklaagd waarin zijn werknemers langs deze weg hun werk moeten verrichten.

De snelheidscontroles vonden op vrijdag 4 mei plaats van 11.30 - 18.30 uur. De radarwagen verwerkte 5.147 passanten. Er werden 500 processen-verbaal opgemaakt. Dit wil zeggen dat ongeveer 10% van de passerende voertuigen te hard reed. De hoogste gemeten snelheid was 128 km/u. De radarwagen stond op het gedeelte van de werkzaamheden langs de President Rooseveltlaan (N2) in Maastricht.

Ook op maandag 7 mei werd snelheidscontroles uitgevoerd. Ditmaal van 07.30 uur tot 14.45 uur. Ook nu weer werden hoge snelheden gemeten. Er werden 850 processen-verbaal opgemaakt, waarbij opgemerkt wordt dat er 130 bestuurders meer dan 30km/u te hard reden. 106 km/u was de hoogst gemeten snelheid van de 9.681 passerende personenauto's en 1.531 vrachtwagens.

De medewerker van het Verkeershandhavingsteam werd enthousiast begroet door de wegwerkers van Avenue2, die blij zijn dat de politie snelheidscontroles gaat houden. De arbeiders voelen zich vaak erg onveilig bij het voorbijrazende verkeer.

Bron: Politie Limburg-Zuid