De opstelstroken en te volgen rijroute voor bussen bij het Stadionplein. De opstelstroken en te volgen rijroute voor bussen bij het Stadionplein.
De locatie van de nieuwe busparkeerplaats bij het Stadionplein. De locatie van de nieuwe busparkeerplaats bij het Stadionplein.

AANLEG BUSPARKEERPLAATS BIJ STADIONPLEIN

Geplaatst op 21 juni 2012

In opdracht van de gemeente Maastricht legt Avenue2 bij het Stadionplein – aan de voorkant van het Geusseltstadion – een busparkeerplaats aan. Dit gebeurt bij het grasveld tussen de bestaande openbare parkeerplaatsen. De locatie wordt zodanig ingericht dat touringcars hier voortaan reizigers kunnen oppikken en/of afzetten.

Wat gaat gebeuren?
Het huidige grasveld blijft gewoon bestaan. Aan weerszijden van het grasveld tussen de bestaande openbare parkeerplaatsen, worden asfaltstroken gemaakt. Deze zijn bedoeld als opstelplaats voor bussen, zodat zij hier voortaan reizigers veilig kunnen oppikken en/of afzetten. Reizigers kunnen wachten op en instappen vanaf de naastgelegen stoep. De locatie wordt daarnaast zo ingericht dat bussen kunnen rondrijden. De nieuwe situatie en rijroute zijn aangegeven in de afbeelding hiernaast.

Om de busparkeerplaats te kunnen realiseren, moeten de bestaande groenstroken aan beide zijden naast het grasveld verdwijnen. Het weghalen van dat groen gebeurt vanaf donderdag 21 juni 2012. In de daaropvolgende weken wordt de locatie verder ingericht en afgewerkt. Denk dan aan grond- en asfaltwerk.

Wanneer?
Het inrichten van de busparkeerplaats duurt naar verwachting drie weken, tot medio juli 2012. Daarna kunnen touringcars gebruik maken van de locatie. Werktijden zijn van 07.00 tot 17.00 uur. Als dat nodig is, wordt langer doorgewerkt.

Gevolgen
De werkzaamheden gebeuren machinaal en kunnen hinder veroorzaken. Denk aan geluidsoverlast tijdens het verdichten van grond met een trilwals. Ook zal tijdelijk sprake zijn van extra transporten in de omgeving van het Stadionplein.

De bestaande parkeerplaatsen blijven gewoon bereikbaar.

Hoe te bereiken?
Bussen bereiken én verlaten de nieuwe busparkeerplaats op de gebruikelijke manier: via de Olympiaweg en het Stadionplein, langs de voorzijde van de McDonald’s.