VOORTGANG RIOOLWERK VOLTASTRAAT

Geplaatst op 26 september 2012

Bij de Voltastraat ligt het rioolwerk al een tijdje stil, door problemen met de aansluiting van het bestaande rioolstelsel in de Voltastraat op het nieuwe riool in de Burgemeester van Oppenstraat. In de afgelopen weken onderzochten de gemeente Maastricht en Avenue2 mogelijke oplossingen. De verwachting is dat in de loop van november de rioolwerkzaamheden in de Voltastraat weer kunnen worden opgepakt. In de tussentijd blijft de bestaande puinverharding - waarmee de straat tijdelijk is dichtgemaakt - liggen. Als dat nodig is, worden kuilen aangevuld, zodat auto’s en (brom)fietsers gemakkelijk voorbij kunnen rijden.

Geplaatst op 9 augustus 2012

Het rioolwerk in de Voltastraat loopt vertraging op. Het bestaande rioolstelsel in de Voltastraat kan niet worden aangesloten op het nieuwe riool dat onlangs is aangelegd in de Burgemeester van Oppenstraat. Reden daarvoor is dat uit het riool in de Voltastraat niet alleen regenwater komt, maar ook vuil water. Die twee stromen willen we graag gescheiden houden, om schoon regenwater niet te vervuilen. Het regenwater komt namelijk terecht in de Geusseltvijver. Dit betekent dat Avenue2 de rioleringswerkzaamheden in de Voltastraat na de bouwvak (16 juli tot 6 augustus 2012) niet kan hervatten.
 
Planning
Hoe lang de vertraging precies gaat duren en wanneer de werkzaamheden weer worden opgestart, is op dit moment nog onduidelijk. De gemeente Maastricht en Avenue2 onderzoeken mogelijke oplossingen voor het probleem. Zodra meer informatie bekend is, worden omwonenden en de verdere omgeving geinformeerd. 
 
Voltastraat bereikbaar
In de tussentijd blijft de Voltastraat wel toegankelijk voor verkeer. Vóór de bouwvak is de straat - tussen Burgemeester van Oppenstraat en N2 - tijdelijk dichtgemaakt met een puinverharding, zodat auto’s en (brom)fietsers langs kunnen. Ook de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat is toegankelijk.

Lees hier meer over de rioolwerkzaamheden in de Voltastraat.