NIEUWE KABELS EN LEIDINGEN OMGEVING KRUISPUNT SCHARNERWEG

Bijgewerkt op 30 november 2012

Inmiddels is Avenue2 begonnen met de betonstort voor het dak van de tweede fase van de wanden-dakconstructie. Als het dak eenmaal gereed is, vult Avenue2 dit aan met grond. Maar eerst moeten er kabels en leidingen en een nieuw riool aangelegd worden. De firma BAM werkt sinds enkele weken in de omgeving van het Koningsplein en de Scharnerweg hard aan de aanleg van nieuwe kabels en leidingen.  

Waarom?
Voor de bouw van de A2-tunnel moeten kabels en leidingen in de omgeving worden verlegd. Onder de bestaande N2/A2 lopen immers veel kabels en leidingen in oost-west richting en omgekeerd. Deze verbindingen moeten niet alleen verlegd zijn vóórdat het graafwerk begint, maar ook opnieuw aangelegd worden zodra het tunnelwerk gereed is. Bij de ANWB-flat en Gemeenteflat is dat bijna zover. 
 
Wat gaat er gebeuren?
Gemeenteflat-Koningsplein
Langs de Gemeenteflat en het Koningsplein werkt de firma BAM nog tot en met week 50 (maandag 10 tot en met vrijdag 14 december) door. Ter hoogte van de Frankenstraat legt BAM de kabels en leidingen bovenop het toekomstige dak van de wanden-dakconstructie.
Scharnerweg-Oost
Ook in de Scharnerweg moeten kabels en leidingen vernieuwd worden. Dat gebeurt via verschillende locaties in de stoep.

Wanneer?
De werkzaamheden beginnen zaterdag 3 november 2012 omstreeks 07.00 uur en duren één dag. Naar verwachting is zowel de Scharnerweg-Oost als het fietspad vanaf 17.00 uur weer normaal bereikbaar.
 
Gevolgen
Automobilisten ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Omdat er in de stoep gewerkt wordt, moeten voetgangers soms via het fietspad omlopen.