Natuurspeeltuin bij Kindcentrum Nutsschool

In de herfstvakantie kreeg Kindcentrum Nutsschool aan de Regentesselaan van Avenue2 een levering grond, mergel, toutvenant, Maas- en zwerfkeien voor de natuurspeeltuin. Maandag 15 oktober werd de natuurspeeltuin door Avenue2 aangevuld met de verschillende grondsoorten en zwerfkeien uit de bouwkuip bij Europaplein. Klik hier voor meer informatie.
Zwerfkeien Zwerfkeien

RESTEN OERMAAS BLIJVEND ZICHTBAAR BIJ CNME

Geplaatst op 26 oktober 2012

Op woensdag 31 oktober, tussen 9.00 en 9.45 uur, schenkt Avenue2 een stukje geologische geschiedenis aan de Natuurtuinen van het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie). Wethouder Gerdo van Grootheest is bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.
 
Zwerfkeien
Zo`n 3 miljoen jaar geleden heeft de Oermaas restmateriaal meegesleept vanuit het toenmalige Middelgebergte in België en Frankrijk naar ons huidige Maasdal. Dit materiaal bestaat uit zwerfkeien van soms enorme omvang. Veel keien wegen meer dan 2 ton.
 
Bij het uitgraven van de bouwkuip voor de A2-tunnel komen deze stenen weer tevoorschijn. Ze vertellen een stuk van de geologische geschiedenis en over het ontstaan van ons huidige landschap. De stenen wekken nieuwsgierigheid op en nodigen uit tot ontdekken en tot spelen.
 
De stenen zijn niet alleen een meerwaarde voor de Natuurtuinen. Mogelijk worden ze gebruikt in natuurspeelplaatsen die het CNME voor scholen ontwerpt en in de openbare ruimte van de stad Maastricht. Het CNME onderzoekt de verschillende opties. Avenue2 en het CNME dragen graag een 'steentje' bij, als het gaat om het op speelse wijze vergroten van de geologische kennis bij de inwoners van de stad Maastricht; jong en oud.
 
Publiek is woensdag 31 oktober tussen 09.00-09.45 uur van harte welkom in de natuurtuin aan Drabbelstraat 7 te Maastricht!