BEDRIJFSHULPVERLENINGSOEFENING BEËINDIGD

Geplaatst op 6 december 2012

De grootschalige bedrijfshulpverleningsoefening  (BHV-oefening) van Avenue2 samen met de brandweer en de GGD in de bouwkuip van het Europaplein is inmiddels afgerond.  

Bij de oefening is in scene gezet dat een medewerker werd geraakt door materiaal dat uit een kraan viel. Een tweede slachtoffer viel van een wand tussen de betonnen ruwbouw van de tunnel en de damwand van de bouwput, die daar vlak naast zit. Voor het eerste slachtoffer is een pop gebruikt. Het tweede slachtoffer is gespeeld door een vertegenwoordiger van LOTUS; de landelijke opleiding tot uitbeelding van slachtoffers.

Avenue2 besteedt dagelijks aandacht aan veiligheid op het werk. Toch kan er een ongeluk gebeuren. Met de oefening is de interne BHV-organisatie van de bouwer getest en de samenwerking met de hulpdiensten. De oefening heeft geduurd van 13.30 tot ongeveer 15.30 uur en is aan de omgeving gecommuniceerd o.a. via www.a2maastricht.nl en op Twitter via A2_Maastricht. Eventuele kijkers zijn ter plekke geïnformeerd door de A2-Stewards.

De oefening zal nog geëvalueerd worden. De leermomenten worden gebruikt om bestaande processen aan te scherpen.