N2 TUSSEN EUROPAPLEIN EN GEUSSELT

De haakse bocht wordt uit de fiets- en voetgangersoversteek bij de Scharnerweg gehaald. De haakse bocht wordt uit de fiets- en voetgangersoversteek bij de Scharnerweg gehaald.

UITGESTELD: NACHTWERK BIJ SCHARNERWEG 5 OP 6 FEBRUARI 2013 EN WEGAFSLUITING N2

Bijgewerkt op 5 februari 2013

Opgelet: vanwege de slechte weersomstandigheden, is dit werk afgelast voor deze week. Verkeer op de N2 kan doorrijden. De nieuwe uitvoeringsdatum wordt bekend gemaakt via deze website en het digitale voortgangsbericht A2 Maastricht. Kijk voor actuele verkeersinformatie op www.maastrichtbereikbaar.nl.

In de avond en nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari wordt bij kruispunt Scharnerweg de fiets- en voetgangersoversteek aangepast tussen Gemeenteflat en Koningsplein-West. Sinds afgelopen zomer zit er een haakse bocht in de oversteek. De bocht is niet zomaar aangelegd, maar om ervoor te zorgen dat met name bromfietsers snelheid minderen. In de praktijk gebeurt dit echter niet en is de bocht vooral hinderlijk voor (brom)fietsers. Daarom wordt de oversteek in diagonale richting aangepast (zie afbeelding hiernaast). Of de werkzaamheden kunnen doorgaan, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als reservedatum geldt de avond en nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari.

Wegafsluitingen
Om het werk te kunnen uitvoeren, zijn verkeersmaatregelen nodig. In de avond en nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari (21.00 uur - 06.00 uur) is de N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg. Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Verkeer richting Luik kan doorrijden, maar moet rekening houden met een rijstrookafzetting.