EÉN DAG, ZEVEN BRUGDEKKEN

Geplaatst op 10 april 2013

Nog een paar dagen en dan is het zover: dinsdag 16 april plaatst de firma Janson Bridging de verkeersbrug bij kruispunt Scharnerweg. Op het werkterrein bij Oranjeplein-Oost staat dinsdagochtend om 07.00 uur ’s ochtends een grote telekraan klaar om de zeven brugdekken – elk met een lengte van 34 meter – op hun plek te leggen. Per uur hijsen we een brugdek in zodat - naar verwachting - het laatste brugdek 's middags op zijn plek ligt. Wilt u zien hoe de brugdekken ingehesen worden? Via de webcams van Maastricht Bereikbaar kunt u alles op de voet volgen.
Gelijkvloerse verkeersbrug
In de afgelopen weken is er hard gewerkt om het werkterrein bij kruispunt Scharnerweg in gereedheid te brengen. Het werkterrein is veranderd in een bouwkuip, met bouwkuipwanden die tegelijkertijd ook steunpunten voor de verkeersbrug zijn. Dat is ook nodig omdat de verkeersbrug gelijkvloers is. Zo kan straks alle verkeer, ook voetgangers en (brom)fietsers, zonder problemen van Scharn naar Wyckerpoort – en omgekeerd – over de bouwkuip heen oversteken.
Afwerking
De verkeersbrug is vergelijkbaar met de tijdelijke viaducten die in het voorjaar van 2012 langs de John F. Kennedysingel werden geplaatst. De brug kan nog niet meteen in gebruik worden genomen: eerst moeten we deze op het bestaande wegennet aansluiten. Zo plaatsten we stootplaten die voor een goede aansluiting op het bestaande wegdek zorgen. Op de verkeersbrug komt asfalt en wegmarkeringen voor de verschillende rijstroken. Ook de verkeerslichten worden opnieuw geplaatst.