De brug ligt er!

Vanochtend vroeg begon de klus: het inhijsen van de zeven brugdekken die de verkeersbrug bij de Scharnerweg vormen. Met een grote Mammoetkraan werden de 34 meter lange brugdekken één voor één ingehesen. Medewerkers van de firma Janson Bridging koppelden de brugdekken ter plekke aan elkaar vast. Omstreeks 13.30 uur werd het laatste brugdeel op zijn plek gelegd. Een fotoboek van het inhijsen van de brugdekken kunt u hier bekijken.

Meer informatie over de verkeersbrug vindt u hier.

VERKEERSBRUG SCHARNERWEG 1 WEEK EERDER OPEN

Geplaatst op 16 april 2013

Plannen is passen en meten. Zo hebben we de afgelopen zes weken hard gewerkt om de geplande openstellingdatum  van kruispunt Scharnerweg – zaterdag 11 mei – te halen. En ondanks vaak barre, winterse weersomstandigheden lopen we zelfs op de planning vooruit. Dat is met name gelukt omdat de aangetroffen verontreiniging onder kruispunt Scharnerweg mee bleek te vallen en alleen wat asbestbuizen zijn aangetroffen. Ook het graven van de sleuven voor de bouwkuipwanden verliep sneller dan gepland omdat er minder harde lagen in de ondergrond waren. Maar vooral het harde werk van de medewerkers van Avenue2 heeft resultaat geboekt. Daarom gaat kruispunt Scharnerweg al op zaterdag 4 mei, uiterlijk vanaf 09.00 uur ’s ochtends, opnieuw open voor alle oost-westverkeer.
Het kruispunt Scharnerweg is sinds zondagavond 3 maart afgesloten voor alle oost-westverkeer. De afsluiting is nodig omdat de bouw van de A2-tunnel verder gaat en ook de Scharnerweg moet passeren. Daarom leggen we een gelijkvloerse verkeersbrug over de bouwkuip aan. Zo kan bovengronds alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd  oversteken terwijl onder  de verkeersbrug de bouw van de A2-tunnel verder gaat. Naar verwachting blijft de verkeersbrug in gebruik tot eind 2014, als de betonnen ruwbouw van de A2-tunnel onder het kruispunt gereed is.

Time-lapse filmpje inhijsen brugdelen

Met dank aan Bjorn Vink

Feestelijk opening met ontbijt op de verkeersbrug

Om te vieren dat de verkeersbrug na 9 weken weer open kon, organiseerden we samen met Albert Heijn een ontbijt op de nieuwe verkeersbrug. Maastricht.dichtbij maakt hiervan een leuk filmpje: