Komt u ook?

De vervroegde openstelling van de verkeersbrug willen wij, samen met Albert Heijn, met u vieren. En dat doen we vrijdag 3 mei met een ontbijtje boven op de nieuwe verkeersbrug, één dag voordat het kruispunt Scharnerweg weer opengaat. Wilt u een hapje mee-eten? Kom dan tussen 09.00 en 10.00 naar de ingang van het werkterrein, bij het parkeerterrein van Albert Heijn. Om 10.00 uur eindigt het ontbijt, zodat onze mannen verder kunnen werken aan de verkeerslichteninstallatie. Het kruispunt moet natuurlijk wel zo snel mogelijk open gaan voor verkeer!

Eéntje open, de andere dicht

Maandag 6 mei sluiten we de tijdelijke brug tussen Regentesselaan en Prinsenlaan af. Dat is nodig omdat ook deze tijdelijke brug plaats moet maken voor de tunnelbouwkuip. Lees hier meer.

NOG 4 DAGEN...

Geplaatst op 30 april 2013

En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer! Dankzij het harde werk van de medewerkers van Avenue2 én meevallers tijdens de uitvoering, kan het kruispunt Scharnerweg al op zaterdagochtend 4 mei weer opengaan.
Laatste loodjes
In deze laatste dagen sluiten we de nieuwe verkeersbrug aan op het bestaande wegennet. Dat betekent onder andere dat we stootplaten leggen, betonnen platen die voor een soepele overgang tussen wegdek en verkeersbrug zorgen. Daarna volgt de fundering voor het nieuwe asfalt. In de laatste dagen voor openstelling brengen we onder andere wegmarkeringen aan. De verkeerslichten komen als laatste aan de beurt. Pas als deze helemaal naar wens functioneren, kan het kruispunt opengesteld worden. Dat kan al in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei zijn, maar ook in de ochtenduren. Veiligheid staat immers voorop.
Passen en meten
Plannen is passen en meten. Zo bleken een aantal werkzaamheden mee te vallen. De grond onder het kruispunt was minder vervuild dan verwacht en het verwijderen van oude kabels en leidingen verliep sneller dan gepland. Ook de werkzaamheden van de firma Züblin verliepen voorspoedig door het ontbreken van harde lagen in de ondergrond. Door deze meevallers is het mogelijk om het kruispunt 1 week eerder dan gepland te openen.

Time-lapse filmpje inhijsen brugdekken

Met dank aan Bjorn Vink
Fotografie: Reen van Beek