Feestontbijtje

De vervroegde openstelling van de verkeersbrug vierden wij vrijdag 3 mei, samen met Albert Heijn, met een ontbijtje bovenop de nieuwe verkeersbrug, één dag voor openstelling van kruispunt Scharnerweg. Dat werd een gezellige bijeenkomst waar heel wat belangstellenden, maar ook onze eigen mannen op afkwamen. Klik hier voor een fotoboek.

Scharnerweg open, oversteekplaatsen tijdelijk dicht

Maandag 6 mei sluiten we de tijdelijke brug tussen Regentesselaan en Prinsenlaan af. Dat is nodig omdat ook deze tijdelijke brug plaats moet maken voor de tunnelbouwkuip. Ook de oversteek Professor Quixstraat - Schepen Roosenstraat gaat vanaf maandag 6 mei dicht. Deze blijft ongeveer drie weken lang afgesloten, vanwege de sloop van de flats aan de President Rooseveltlaan. Klik hier voor meer informatie.

KRUISPUNT SCHARNERWEG GEOPEND!

Geplaatst op 4 mei 2013

Na een afsluiting van 9 weken is kruispunt Scharnerweg sinds zaterdagochtend, 4 mei, weer open voor alle verkeer. De openstelling van het kruispunt betekent dat er een einde is gekomen aan een periode van omvangrijke hinder voor automobilisten, voetgangers, (brom) fietsers en, niet te vergeten, omwonenden. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor de medewerking tijdens de afgelopen 63 dagen!
Ruim baan voor alle verkeer
Verkeer rijdt vanaf de openstelling van de verkeersbrug bovengronds over een brede verkeersbrug, terwijl Avenue2 onder de brug verder bouwt aan de A2-tunnel. Op de 18 meter brede verkeersbrug is voldoende ruimte met brede rijstroken voor auto’s en bussen, maar ook aparte voet- en fietspaden.
Rechtdoor oversteken
Door de krappe ruimte tijdens de bouw van de A2-tunnel is afslaand verkeer sinds de zomer van 2012 niet meer mogelijk. De nieuwe verkeersbrug brengt daar geen verandering in. Verkeer kan, tijdens de ondertunneling van Maastricht-Oost, bij kruispunt Scharnerweg alleen rechtdoor oversteken.
Kruising normaal en bouwverkeer
Om het verkeer op de A2/N2 tijdens de bouw van de tunnel zo min mogelijk te hinderen, legt bouwer Avenue2 aparte bouwwegen aan. Zo is onlangs de President Rooseveltlaan-Oost tussen Voltastraat en Schepen Roosenstraat tot bouwweg ingericht. Verderop passeert de bouwweg ook kruispunt Scharnerweg (zie afbeelding hieronder). Zo ontstaat straks één transportroute voor bouwverkeer langs de tunnelbouwkuip. Op dit moment rijdt hier nog geen werkverkeer, maar dat gebeurt wel op korte termijn. We informeren u dan opnieuw.
Bouwweg bij kruispunt Scharnerweg Bouwweg bij kruispunt Scharnerweg