KNOOPPUNT KRUISDONK

Het 'vliegend viaduct' in mei 2013. Het 'vliegend viaduct' in mei 2013.
Puntjes op de i: aanbrengen van geleiderails. Puntjes op de i: aanbrengen van geleiderails.
Hier rijdt straks A2-verkeer richting Eindhoven. De 'oude' rijbaan (links op de foto) wordt opgehoogd en verbreed. Hier rijdt straks A2-verkeer richting Eindhoven. De 'oude' rijbaan (links op de foto) wordt opgehoogd en verbreed.

'VLIEGEND VIADUCT' IN GEBRUIK

Geplaatst op 7 mei 2013

Bij knooppunt Kruisdonk wacht een gloednieuwe asfaltbaan op de eerste auto’s die eroverheen gaan rijden. Dat moment breekt snel aan: in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei wordt het verkeer op de bestaande A2 omgezet naar het nieuwe stukje weg. Automobilisten in de richting Eindhoven rijden dan als eerste over het 120 meter lange viaduct dat afgelopen oktober op z’n plek werd gelegd. En over de westelijke helft van het ‘kleinere’ viaduct A2 Beatrixhaven, dat iets noordelijker ligt. Toch is dat geen blijvende situatie, want uiteindelijk gaat verkeer richting Maastricht over dit wegdeel rijden. Die omzetting vindt waarschijnlijk aan het eind van het jaar plaats.

Ruim baan voor werkzaamheden
Zodra het verkeer Maastricht-Eindhoven over het nieuwe stukje A2 rijdt, komt de 'oude' A2 in deze richting vrij en ontstaat hier ruimte voor andere werkzaamheden. Zo moet de vrijgekomen rijbaan van de A2 worden opgehoogd en verbreed. En dus gaat het asfalt eruit en een flink pakket zand erin. Tegelijkertijd passen we het bestaande geluidsscherm aan de oostzijde van de A2 bij Rothem aan. Ook begint de bouw van het oostelijk deel van het viaduct A2 Beatrixhaven. Dit viaduct kruist de nieuwe verbindingsweg richting Beatrixhaven, net als drie andere ‘kunstwerken’ (dat is de verzamelnaam voor viaducten, bruggen en kleinere tunnels). Tot slot wordt ook de bestaande fly-over bij Kruisdonk opgeknapt, en moeten nog kabels, leidingen en riolering worden verlegd. Al deze werkzaamheden starten vanaf half mei en lopen door tot in het najaar.

Blijf op de hoogte
Meer informatie over bovenstaande A2-werkzaamheden leest u hier. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u dan op het digitaal voortgangsbericht (aanmelden kan hier). Wekelijks vindt u actualiteiten ook op onze A2-pagina in stadskrant de Ster.


Het nieuwe kunstwerk in gebruik Het nieuwe kunstwerk in gebruik