DE N2 OVERSTEKEN

Actuele reisinfo?

www.maastrichtbereikbaar.nl

WEGAFSLUITINGEN IN JUNI VOOR VERLEGGING N2

Bijgewerkt op 21 juni 2013

Nu de flats aan de President Rooseveltlaan-West zijn gesloopt, zijn de voorbereidingen voor de verlegging van de N2 tussen ongeveer de Professor Quixstraat en de Lourdeskerk in volle gang. De autoweg schuift op naar het westen en komt eind juni op de plek van de sloopflats te liggen. Verkeer kan dan gewoon doorstromen, terwijl ernaast - daar waar nu nog het verkeer rijdt - de tunnel wordt gebouwd. 

Voor het verleggen van de N2 moeten allerlei werkzaamheden gebeuren. Op twee plekken passeert de verlegde N2 een bestaande weg of kruising. Dat is het geval bij de Professor Cobbenhagenstraat en Professor Quixstraat. Om hier aanpassingen te kunnen doen, gelden - afwisselend van elkaar - verschillende wegafsluitingen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

auto

Hoe kom ik van A naar B?


17 t/m 22 juni: oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat dicht
Vanaf maandagochtend 17 juni om 07.00 uur tot en met zaterdagochtend 22 juni 08.00 uur is de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat afgesloten voor alle verkeer, óók voor (brom)fietsers en voetgangers. Verkeer wordt omgeleid via de Scharnerweg. Met de fiets of te voet de N2 oversteken? Dat kan ook bij de Professor Quixstraat - Schepen Roosenstraat. De Lourdeskerk en winkels in Wittevrouwenveld blijven bereikbaar.

vanaf 24 juni: N2-oversteek Prof. Quixstraat - Schepen Roosenstraat dicht
Aansluitend, vanaf maandag 24 juni 7.00 uur, gaat de fiets- en voetgangersoversteek Professor Quixstraat - Schepen Roosenstraat voor lange tijd dicht. De oversteek zit in de weg voor het tunnelwerk en verdwijnt daarom voor de periode tijdens de ruwbouw van de A2-tunnel. Er komt een tijdelijke brug voor in de plaats, zo’n 75 meter ten noorden van de huidige oversteek.

Volgens huidige planning is de brug toegankelijk rond half juli. Dat betekent dat er - op deze locatie - zo’n 3 weken geen oversteekmogelijkheid is. De N2 oversteken met de fiets of te voet? Dat kan bij de Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat of noordelijk van Geusselt bij het tunneltje Severenstraat.

24 t/m 28 juni: nachtafsluiting N2 rijbaan Luik-Eindhoven
Van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni is tevens elke avond en nacht (20.00 - 06.00 uur) de N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. Verkeer wordt dan omgeleid via de Akersteenweg > Vijverdalseweg > Terblijterweg > A2. Verkeer richting Luik kan gewoon doorrijden, maar moeten rekening houden met een rijstrookafzetting.

26 op 27 juni: oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat dicht voor autoverkeer
In de avond en nacht van woensdag 26 juni op donderdag 27 juni wordt het verkeer op de bestaande N2 omgezet naar de tijdelijke, verlegde N2. De oversteekplek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat is dan afgesloten tussen 21.00 en 06.00 uur. Voetgangers en fietsers (rijwiel aan de hand) kunnen wel oversteken, door de inzet van verkeersregelaars.