N2

De laatste schakel!

Het verleggen van de N2 bij de President Rooseveltlaan is de laatste schakel in de serie N2-verleggingen om de bouw van de A2-tunnel mogelijk te maken. Zodra deze omlegging klaar is - in de loop van volgende week - ligt de N2 helemaal op z'n tijdelijke plek. De N2 is dan weliswaar versmald, maar blijft uit 2x2 rijstroken bestaan.

AVOND- EN NACHTWERK TER HOOGTE VAN PRESIDENT ROOSEVELTLAAN

Geplaatst op 19 juni 2013

De afgelopen dagen is keihard gewerkt voor de verlegging van het laatste stukje N2 bij de President Rooseveltlaan. Voor omwonenden niet altijd prettig, omdat 24-uurs diensten nodig waren om de planning te halen. Dank aan uw begrip en geduld!

Vandaag - op woensdag 19 juni - is de eerste asfaltlaag aangebracht. Dat gaat ook de komende dagen nog door. Tegelijkertijd werken we aan een grondwal als geluidsvoorziening. Immers, de autoweg komt dichter bij de woningen in Wyckerpoort-Noord te liggen. Op de grondwal plaatsen we volgende week containers.

Avond- en nachtwerk
Volgens planning zetten we het verkeer in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni om van de bestaande N2 naar de verlegde, tijdelijke N2. Daarvoor is ook volgende week - van 24 tot en met 28 juni - nog avond- en nachtwerk nodig. Ter hoogte van de Professor Quixstraat en Professor Cobbenhagenstraat voeren we dan verschillende aanpassingen uit. Denk aan het frezen van oud en aanbrengen van nieuw asfalt, het verwijderen van een blokkenwand en plaatsen van afwatering. Omwonenden moeten weer rekening houden met geluids- en trillingshinder en transporten door de wijk.

Wegafsluitingen
Het avond- en nachtwerk moet in de late uren gebeuren omdat wegafsluitingen van de N2 nodig zijn. Zo is van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni elke avond en nacht (21.00 - 06.00 uur) de rijbaan richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg, Terblijterweg naar de A2. Volg de gele borden. 

Daarnaast is in de avond en nacht van woensdag 26 juni op donderdag 27 juni de oversteekplek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat afgesloten tussen 21.00 en 06.00 uur. Voetgangers en fietsers (rijwiel aan de hand) kunnen wel oversteken, door de inzet van verkeersregelaars.