Gemist?

De traverse bij Oranjeplein is de eerste van drie traverses. Naar verwachting plaatsen we de tweede traverse in oktober 2013. Een derde traverse volgt in het voorjaar van 2014.
Inhijsen traverse-onderdelen Inhijsen traverse-onderdelen

Wat was er nodig voor het maken van de time-lapsefilms?

  • 23 GB aan foto-data verwerkt
  • ruim 2GB aan timelapse-films:
  • 7 uur aan nabewerkingstijd,
  • 32 uur aan processortijd PC
  • 10 uur opnametijd
  • 15.000 foto's voor 2 films van de werkzaamheden

HIJSKRAAN OP RAILS GEPLAATST

Geplaatst op 17 juni 2013

Afgelopen zaterdagochtend plaatste bouwer Avenue2 een zogenaamde traverse – een verrijdbaar platform – bovenop de bouwkuipwanden bij Oranjeplein-Oost. En daar bleef het niet bij: in de middaguren werd een 700-tons Mammoetkraan ingezet om een 170 ton zware hijskraan bóvenop de traverse te plaatsen.
Vroege start
Na opbouw van de Mammoet- en hijskraan begon het inhijsen van de eerste traverse-onderdelen, omstreeks 07.30 uur. Het opbouwen van de traverse duurde tot in de vroege middaguren. Daarna konden we alles in gereedheid brengen voor het grote werk: het hijsen van de 170-tons hijskraan. Na uitgebreide voorbereidingen en zorgvuldig balanceren van de hijskraan was het om 14.39 uur zover en stond de hijskraan bovenop de traverse.
Foto's en films
De hijsklus werd uitgebreid gefotografeerd en gefilmd door omstanders. Maar natuurlijk was ook onze eigen fotograaf, Reen van Beek, aanwezig. Klik hier voor het fotoboek. Collega Bjorn Vink maakte maar liefst drie verschillende time-lapse filmpjes van de werkzaamheden. Het eerste filmpje, gemaakt tijdens de voorbereidingen kunt u hier bekijken. Het tweede filmpje laat de werkzaamheden vanaf de begane grond zien. En het laatste, derde filmpje, kunt u hieronder bekijken.
Fotografie: Reen van Beek