DE N2 OVERSTEKEN

De tijdelijke brug Pres. Rooseveltlaan - Burg. Bauduinstraat komt zo'n 75 noordelijker dan de bestaande oversteek. De tijdelijke brug Pres. Rooseveltlaan - Burg. Bauduinstraat komt zo'n 75 noordelijker dan de bestaande oversteek.

TIJDELIJKE BRUG PRES. ROOSEVELTLAAN - BURG. BAUDUINSTRAAT

Geplaatst op 2 juli 2013

Sinds maandag 24 juni, is de fiets- en voetgangersoversteek Professor Quixstraat - Schepen Roosenstraat dicht. De N2-oversteek zit in de weg voor het tunnelwerk en verdwijnt dan ook voor de periode tijdens de ruwbouw van de A2-tunnel.
Tijdelijke brug
Om ervoor te zorgen dat voetgangers en fietsers toch kunnen blijven oversteken, maken we een tijdelijke brug met trappen en een fietsgoot zoals we die al kennen bij onder andere de Heerderweg. De brug komt zo’n 75 meter ten noorden van de huidige oversteek en is te bereiken via de President Rooseveltlaan-West en Schepen Roosenstraat.
Voorbereidingen en opbouw
De voorbereidingen voor de steunpunten en trapconstructies zijn al in volle gang. Kabels en leidingen zijn verlegd en grondwerk uitgevoerd. De trappen plaatsen we als eerste, vanaf vrijdag 5 juli. In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli* zijn de twee brugdekken aan de beurt. Die plaatsen we, vanaf de N2,  met een kraan. De N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt is dan tussen 21.00 en 06.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Akersteenweg > Vijverdalseweg > Terblijterweg > A2. Verkeer richting Luik kan doorrijden, maar moet rekening houden met een rijstrookafzetting.
 
*Let op: het plaatsen van de brugdekken is weersafhankelijk. Bij te harde wind, moeten de werkzaamheden worden uitgesteld. Als reservenacht geldt daarom dinsdag 9 op woensdag 10 juli.
Afbouw en openstelling
Voordat de brug opengaat, vinden er nog afbouwwerkzaamheden plaats. Zoals het plaatsen van verlichting en aansluiten van de trappen op de bestrating. Naar verwachting gaat de brug in de loop van vrijdag 12 juli open voor voetgangers en fietsers (fiets aan de hand).
Fotografie: Reen van Beek